Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.
Unaprjeđenje infrastrukture

U RIJECI POTPISAN UGOVOR Kreće izgradnja 200 milijuna kuna vrijedne željezničke infrastrukture za Zagrebačku obalu

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2019. u 18:38 2019-07-04T18:38:00+02:00

Dvije stotine milijuna kuna vrijedan ugovor za izvođenje radova na projektu "Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka - kontejnerski terminal Zagrebačko prostanište potpisali su kao investitori Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka i Ivan Kršić, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture, s izvođačem radova, slovenskom tvrtkom SŽ - Železniško gradbeno podjetje Ljubljana koju je predstavljao Tine Svoljšek.

Ugovor se odnosi na rekonstrukciju teretnog dijela željezničkog kolodvora Rijeka i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu na Zagrebačkoj obali, što obuhvaća rekonstrukciju i produljenje dvanaest kolosijeka i izvlačnjaka na kolodvoru, polaganje kabelske kanalizacije te ugradnju telekomunikacijskih kabela, napajanja i rasvjete kao i radove na kontaktnoj mreži i poboljšanju nosivosti i odvodnje. Izgradit će se i priključni kolosijeci i prateća oprema na području spoja rekonstruiranih kolosijeka i samog terminala s postojećom željezničkom mrežom. Na samom terminalu bit će izgrađena četiri kolosijeka, duljine 400 metara na novoizgrađenom terminalu, te dva kolosijeka za portalne dizalice ternminala.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić, te zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.