"Da" pod maskama

U Kastvu se noćas dogodio prvi pravi maškarani pir u povijesti. Bili smo tamo

Biljana Savić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



KASTAV – Za Rio de Janeiro i Veneciju ne znamo, ali mi smo imali prvi maškarani pir u povijesti.


Prošle godine je Dino Ćućić zaprosio Sanju Pešćicu na pozornici u prepunom maškaranom šatoru u Kastvu, a ove smo godine, odnosno sinoć svjedočili prvom pravom maškaranom piru. Sanja i Dino svoje sudbonosno izrekli su u šatoru na Kastvu. Maškarani, kao i njihovi uzvanici, otplesali su prvi ples i nastavili zabavu uz Maura Staraja i La Bandu, Decibele i Kožne jakne.


Kumovi su bile maskote maškaranog centra Kastav- klokani.




Kada smo ih pitali kako to da su se zaručili na maškarama, oni su rekli da žive za maškare i da im je to najljepše godišnje doba.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



– Ja sam Grobničan, a Sanja je Kastavka. Upoznali smo se prije tri godine, u Kastvu pust počinje 17. siječnja, a nama na Grobniku uvijek počinje subotu prije. Sanja je prekršila svoje kastavske običaje i pojavila se na maškarama subotu ranije na Grobniku kod mene. Sanja i ja nemamo nikakvih zajedničkih poznanstava, ni prijatelja, upoznali smo se jer nas je nešto privlačilo, bila je to ljubav na prvi pogled. Ja sam bio maškaran u odbojkašicu, jer se uvijek maškaram u žensko, a Sanja je bila twister, rekao nam je nam tridesetjednogodišnji Dino, novopečeni supružnik, netom nakon što je kazao sudbonosno “da” u subotu u ponoć na pozornici šatora u Kastvu.


Tema maškaranog vjenčanja bili su “Star Wars”, pa je Sanja bila princeza Leia, a Dino Fran Solo.


– Prošle godine nisam znala da će me zaprositi, i bilo je to predivno iznenađenje, a ovo noćas je stvarno predivan osjećaj. Imamo stotinjak uzvanika, svi su maškarani, uživamo. Prvu braćnu noć teško da ćemo imati noćas, jer već ujutro ćemo biti na opatijskoj balinjeradi, kazala nam je Sanja, koja je ove godine dobila titulu i prve pratilje kraljice Riječkoga Karnevala, a inače je i pusna gradonačelnica Grada Kastva.