Mediteranski doručak

U Hotelu Continental počela dvodnevna kulinarska radionica za kuhare Jadran hotela d.d.

Biljana Savić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA – U Hotelu Continental počela je dvodnevna kulinarska radionica za kuhare Jadran hotela d.d. koju vode eminentni kuhari Marina Paleka i Zoran Delić. Inznenađujuće, ali Jadran hoteli nemaju nestašicu kuhara, no kako nam je pojasnio direktor hrane i pića u ovoj riječkoj hotelskoj kući Dalibor Maletić, u tijeku su izmjene ponude doručka koje iziskuju edukaciju postojećeg osoblja.


– Uvodimo mediteranski doručak i takozvani zrnasti kutak, u kojemu će na razne načine biti ponuđeni ječam, proso, zob, heljda…, a u mediteranskom doručku u ponudi će biti marinirana sitna plava riba, salata s račićima i razne autohtone delikatese, a sve će biti prilagođeno sezonskim namirnicama. Osluškujemo naše goste i pratimo trendove, a u tome nas podupire tim Podravke, kaže Maletić.


Voditelj ove edukacije i promotor kulinarstva Podravke Zoran Delić ističe da su odabrali Jadran hotele za ovu besplatnu edukaciju kuhara, upravo stoga što uglavnom koriste domaće namirnice i preferiraju hrvatske proizvođače. U ponudi Jadran hotela su i nove slastice čiju su pripremu uz pomoć Podravkinih edukatora naučili pripravljati već prvoga dana edukacije.