Otto Group

U DI Klana otvoren pogon za proizvodnju masivnih stolova

Edi Prodan

DI Klana kontinuirano povećava proizvodnju i broj radnika / Snimio Marko Gracin

DI Klana kontinuirano povećava proizvodnju i broj radnika / Snimio Marko Gracin

Otto Grupa je iznimno zadovoljna kvalitetom naših stolova što dokazuje i činjenica da su ih odmah uvrstili u ponudu svog najznačajnijeg kataloga koji se dva puta godišnje tiska u deset milijuna primjeraka, istaknuo je direktor Miladin Marković 



U DI Klana na simboličan je način otvorena linija za proizvodnju masivnih stolova čime je ostvaren još jedan značajan gospodarski pomak, ne samo na razini klanjskog drvoprerađivača, nego i na nivou cjelokupnog gospodarstva Primorsko-goranske županije.


A da čitav događaj poprimi skoro pa globalne razmjere pobrinuo se dr. Michael Otto, vlasnik i čelni čovjek Otto Groupa, druge najveće trgovačke kuće na svijetu kad je u pitanju prodaja roba putem interneta. Zadovoljstvo domaćina, direktora DI Klana Miladina Markovića bilo je na taj način dvostruko, jer dolazak ugledne delegacije znači potvrdu i izraz zadovoljstva kvalitetom proizvoda iz Klane, ali i jamstvo sigurnog tržišta koje im u Njemačkoj, ali i čitavom nizu drugih država garantira Otto Group.


Na njihov prijedlog


– Nakon stolica s kojima smo uspostavili suradnju s Otto Groupom, upravo na njihov prijedlog krenuli smo u osmišljavanje proizvodne linije stolova za koje imamo podlogu u masivnim drvenim pločama koje također proizvodimo. Otto Group je iznimno zadovoljan kvalitetom naših stolova što dokazuje i činjenica da su ih odmah uvrstili u ponudu svog najznačajnijeg kataloga koji se dva puta godišnje tiska u deset milijuna primjeraka, istaknuo je Marković nakon što je zajedno s dr. Ottom pokrenuo proizvodnju liniju stolova.




Ove godine DI Klana planira u »nultoj seriji« proizvesti oko tri tisuće stolova koji će se na njemačkom tržištu prodavati u setovima sa stolicama. Kako je već uhodano, Otto grupa nudi 12 vrsta stolica tako da je u dvije godine koliko traje njihova suradnja s DI Klana postala najvećim njemačkim zastupnikom proizvoda iz klanjske tvornice.


Šesteročlana delegacija


Veliko zadovoljstvo izgledom i organizacijskim ustrojem DI Klana izrazio je nakon obilaska i sam dr. Otto kao i članovi njegove šesteročlane delegacije koji su zaduženi za neka od najznačajnijih globalnih tržišta – od SAD-a do Skandinavije.


Posjet je zaključen prigodnom svečanosti tijekom koje je direktor Marković goste darovao setom autohtonih proizvoda od kojih je pravo oduševljenje izazvao pjenušac iz mora PZ-a Vrbnik.