Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Grad Kastav

U Ćikovićima će se graditi novi trgovački centar

Buduće gradilište trgovačkog centra / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva
Buduće gradilište trgovačkog centra / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2019. u 21:54 2019-09-20T21:54:00+02:00

Budući trgovački centar sa sobom donosi nova radna mjesta, komunalni doprinos, stabilnost proračuna i nove sadržaje za građane Kastva, pogotovo stanovnike Rešetara, stoga su proteklih mjeseci, na osnovu pisma namjere, krenule pripreme u vidu izmjena prostornog plana

Kastavski vijećnici usvojili su odluku o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Kastva zahvaljujući čemu će biti omogućena izgradnja trgovačkog centra u Ćikovićima, piše Fiuman.

Po cijeni od 220,29 eura po „kvadratu“ prodat će se ukupno 8.292 četvorna metra, čime se u proračunu planira uprihoditi nešto više od 13 milijuna kuna.

Budući trgovački centar sa sobom donosi nova radna mjesta, komunalni doprinos, stabilnost proračuna i nove sadržaje za građane Kastva, pogotovo stanovnike Rešetara, stoga su proteklih mjeseci, na osnovu pisma namjere, krenule pripreme u vidu izmjena prostornog plana. 

Za prodaju zemljišta glasali su vijećnici vladajuće koalicije, dok je oporba, vijećnici HDZ-a i Akcije mladih, bila suzdržana.

 

Grad Kastav primio je početkom godine pismo namjere riječkih Plodina koji bi na području Ćikovića gradili novi trgovački centar. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.