Slavlje

U Boćarskom domu Hrastenica proslavljen 16. rođendan Kanala Ri

Edi Prodan

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



ČAVLE Dišelo je se do Orehovice! Nije ni čudno jer da bi se dostojno proslavilo 16. rođendan Kanala Ri, jedne od najgledanijih hrvatskih regionalnih televizija, čiji je početak bio zakazan za jučerašnje jutro u Boćarskom domu Hratsenica nedaleko Čavli, trebalo je pripremiti gulaša i palente za 300 porcija što je značilo da su članovi Grobničkih dondolaša i Udruge Palentar od ranog jutra bili u – suzama. Očistili su nasjeckali i prodinstali 25 kilograma kapule, tako da je taj slatkasti miris što silno otvara apetit obgrlio pa skoro cijeli istočni dio Riječkog prstena. S kojeg je i došlo naviše uzvanika predvođenih brojnim gradonačelnicima i načelnicima – domaćin Lambaša, prvi susjedi Radetić i Klarić, pa najbliža bodulica Ahmetović, prvi čovjek Cresa Jurjako,… Na rođendan Kanala došla je i jaka postava Primorsko-goranske županije predvođena pročelnicom Stilin i glasnogovornicama Horvat-Brazzoduro te Duraj, dok su Grad Rijeku predstavljali zamjenik Matešić i pročelnik Načinović kao i glasnogovornica Balen koja je ponijela neslužbenu titulu za najzanimljiviji – boćarski gard.


Kanal Ri je i ove godine na istom mjestu i po istom scenariju pripremio proslavu rođendana. Gosti, u ukupno 15 ekipa su se nadmetali u boćanju – a bilo je u njima i profesionalnih sportašica i sportaša – iz RK Zamet su došli ženska i muška ekipa – bio je tu i proslavljeni košarkaš Naglić, dok su nešto mirniji kartaši raspoređeni u osam ekipa imali turnir u briškuli i trešeti. 


Ono što je najvažnije, cjelokupni iznos kotizcija uplatio se u fond Socijalne samoposluge Rijeka, bilo je tu i nemalo dobrovoljnih priloga, a sav onaj gulaš i palenta kompirica su u popodnevnim satima također prodani kako bi se Samoposluzi koja skrbi o četiri tisuće ljudi barem malo olakšalo posao. Ono što je također bilo zanimljivo te izazvalo osjećaj kako novinarsko poslanje ipak nije uzaludni posao – u Hrastenicu je došlo i niz gledatelja koji su se također prijavili na turnir s željom da pomognu onima kojima su nedaće dugogodišnje turbulentne gospodarske situacije uništile dostojanstvenu egzistenciju.




– Zadovoljni smo odazivom jer ponovila se u najboljem smislu prošlogodišnja priča. Nadamo se kako će prikupljenih sredstava biti i više jer kako nam je na žalost svima poznato – Socijalna samoposluga svakog dana skrbi o sve više i više ljudi, istaknula nam je Lidija Šušak, urednica s Kanala Ri i koordinatorica događanja što su zdušno potvrdile i njezine kolegice i kolege Vidmar-Erjavac, Rivetti, Abrozich, Marinković, …