Tko je vlasnik "3. maja ugostiteljstva"

Tvrtke Marije Pešut i njenog muža završile u predstečajnoj nagodbi

Biljana Savić

Dvije su im tvrtke završile u dugovima, »teškim« milijun i više kuna, ali Marija Pešut otvorila je novu tvrtku za sto kuna, »Monivero« j.d.o.o. Centru za restrukturiranje i prodaju koji im je prodao »3. maj Ugostiteljstvo« očito nije smetao njihov renome



RIJEKA Tvrtka Monivero d.o.o. koja je sa 100 kuna temeljnog kapitala postala vlasnikom tvrtke »3. maj Ugostiteljstvo«, jedne od četiriju izdvojenih tvrtki »3.maja« što ih je CERP stavio na bubanj i prodao za 443.000 tisuće kuna, više nije ni anonimna, niti tajanstvena. Kao ni njena vlasnica, osnivačica i direktorica Marija Pešut.


Prema sadašnjim pokazateljima, teško je biti optimist i reći da se radnicama »3. maja Ugostiteljstva« dobro piše. Više je razloga za pesimizam. Tvrtka M.P. Stina d.o.o. u vlasništvu njezinog supruga Mladena Pešuta zbog milijunskog je gubitka završila u predstečajnoj nagodbi. Prema podacime FINA-e, ukupni dug bio je 1.039.590,77 kuna, od čega je i Grad Rijeka prijavio tražbinu od 44.012,61 kuna. Iako nam uprava Tower centra nije željela ništa komentirati, pouzdano znamo da je ista tvrtka na ime Mladena Pešuta imala i restoran u ovom trgovačkom centru, ali je ostala dužna i morala napustiti prostor, no zbog stava uprave Towera da ne razgovara o ovoj temi, nismo uspjeli doznati jesu li naplatili svoj dug i koliko je bio težak.


Nadalje, ta ista tvrtka Stina d.o.o. ima kantinu i u Brodogradilištu »Viktor Lenac«, no uprava »Lenca« bez obrazloženja nam je odbila odgovoriti na pitanje plaća li »Stina« radnike u tom škveru. Također, na ime Marije Pešut registrirana je i tvrtka Stina ugostiteljstvo d.o.o., koja je također u predstečajnoj nagodbi.




Dakle, dvije su im tvrtke završile u dugovima, »teškim« milijun i više kuna, ali Marija Pešut otvorila je novu tvrtku za sto kuna, »Monivero« j.d.o.o. Centru za restrukturiranje i prodaju koji im je prodao »3. maj Ugostiteljstvo« očito nije smetao njihov renome.