Priznanja

Turistička zajednica grada Rijeke nagradila one koji turizam čine boljim

Sanja Gašpert

Na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici nastup glazbene skupine Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom /snimio I. TOMIĆ

Na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici nastup glazbene skupine Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom /snimio I. TOMIĆ

Priznanja su dobili sudionici u akcijama Čovjek – ključ uspjeha i Tajni kupac, dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada te kvaliteti ugostiteljstva i turizma, kao i najbolji u akciji Biramo najljepšu okućnicu i balkon



 U povodu Svjetskog dana turizma te završetka akcije Volim Hrvatsku – Volim Rijeku, Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke organizirali su jučer u Gradskoj vijećnici prigodnu svečanost, na kojoj su dodijeljena priznanja sudionicima u akcijama Čovjek – ključ uspjeha i Tajni kupac, posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma, kao i nagrade i priznanja za provedbu ekoloških i akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima. U zabavnom dijelu programa nastupila je glazbena skupina Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka i mladi duo Matea i Mateo.


Tajni kupac je ove godine tijekom lipnja, srpnja i kolovoza obišao i ocijenio 39 objekata, a priznanja za kontinuirani doprinos kvaliteti turizma i promociju Rijeke u toj kategoriji dobili su Jadrolinija – Pomorski terminal, Muzej informatike Peek&Poke i Hostel 1 World Rijeka.



Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel čestitao je nagrađenima i zahvalio im na doprinosu u razvoju turizma.




– Svojim radom sredinu u kojoj živite činite boljom i ljepšom, a ujedno doprinosite rastu turističkog prometa. Prije petnaestak godina otvoren je prvi hostel, a danas ih imamo petnaest, prije sedam godina pojam iznajmljivača u Rijeci bio je gotovo nepoznat, a danas ih imamo značajan broj koji se bave tom turističkom djelatnosti – kazao je Obersnel.



Čovjek – ključ uspjeha


Priznanja Čovjek – ključ uspjeha dobilo je jedanaest pojedinaca – Livio Karavanić u kategoriji »turistički vodič«, Ante Čargonja u kategoriji »recepcijski djelatnik«, Ivan Škulić (konobar), Igor Lesica (kuhar), Krešimir Puljić (policajac), Boren Lupi (djelatnik u pomorskom prijevozu), Damir Čabrijan (vozač), Luka Kuprešak (prodavač), Naser Rušiti (hortikulturni djelatnik), Petar Bralić (spasilac na plažama i bazenima) i Anamarija Jovanović Pavličević (djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima).


Posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma dobili su Prirodoslovni muzej Rijeka, KD Vodovod i kanalizacija, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka, Zajednica Talijana Rijeka, Atletski klub Kvarner, Vaterpolo klub Primorje, Botel Marina, Omladinski hostel Rijeka, privatni iznajmljivači Riva Rooms i Robert Tomulić. U ovogodišnju turističku akciju Volim Hrvatsku – Volim Rijeku uključila su se 24 mjesna odbora, od kojih je njih 18 provelo akciju Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor, deset je provelo 12 ekoloških akcija, a njih 11 provest će obje akcije.


Tajni kupac


Nazočnima se na svečanosti obratio direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa, koji je kazao kako se Svjetski dan turizma obilježava već 36 godinu za redom, a prigoda je za nagraditi sve one koji čine turizam boljim i uspješnijim.


– U svrhu mjerenja kvalitete usluga koje se pružaju gostima, ali i domaćim ljudima, Turistička zajednica grada Rijeke drugu godinu provodi akciju Tajni kupac, u sklopu koje se obilaze objekti i ocjenjuju u raznim kategorijama, kao što su dobrodošlica, gostoljubivost, javljanje na telefon. Tijekom zime održat ćemo nekoliko radionica u sklopu kojih ćemo poraditi na nekim manjim nedostacima, primjerice, naviknuti pojedince da gostima na odlasku kažu »do viđenja«, »vidimo se opet«. Veseli nas kako Rijeka već pet godina za redom bilježi porast turističkog prometa od 20 posto, a vi svi činite ovaj grad drugačijim, činite turizam boljim – kazao je Škarpa.