Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Svjetski dan bolesnika

Tribina u Nadbiskupskom domu: O trpljenju s različitih aspekata

Tribina u Nadbiskupskom domu bila je dobro posjećena / Snimio Marko GRACIN
Tribina u Nadbiskupskom domu bila je dobro posjećena / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2018. u 20:07 2018-02-09T20:07:46+01:00

Na vrlo posjećenoj i izvanredno zanimljivoj tribini »Dragocjenost trpljenja«, o ljudskom trpljenju i njegovom smislu, o svjetlu vjere u trpljenju; trpljenju i vjeri; o patnji, iskustvima i pitanjima koja o njoj imamo; o umiranju, pomoći onima koji pate; o iskustvu trpljenja povezanim s iskustvom ljubavi, govoreno je s različitih gledišta – vjerničkog, teološkog te medicinskog i palijativne hospicijske skrbi

RIJEKA  Tribinom pod naslovom »Dragocjenost trpljenja«, održanom u Nadbiskupskom domu, započelo je sadržajno obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika, koje se u Rijeci uzastopce organizira već 26 godina.

Središnja proslava toga dana u Rijeci će se održati, kao i drugdje u svijetu, preksutra, 11. veljače, na blagdan Gospe Lurdske, blagdan koji je Svjetskim danom bolesnika proglasio sv. papa Ivan Pavao II.

U kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske misu za bolesnike sutra će u 12 sati predvoditi mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup, no ovih se dana u Rijeci održavaju i druga prigodna događanja u povodu Svjetskog dana bolesnika.

Na vrlo posjećenoj i izvanredno zanimljivoj tribini »Dragocjenost trpljenja«, o ljudskom trpljenju i njegovom smislu, o svjetlu vjere u trpljenju; trpljenju i vjeri; o patnji, iskustvima i pitanjima koja o njoj imamo; o umiranju, pomoći onima koji pate; o iskustvu trpljenja povezanim s iskustvom ljubavi, govoreno je s različitih gledišta – vjerničkog, teološkog te medicinskog i palijativne hospicijske skrbi.

Izlagali su dominikanac o. Ivan Dominik Iličić te liječnici prof. dr. sc. Miljenko Kapović i mr. sc. Smilja Maravić-Bravar, dok su konkretan rad riječkog Hospicija »Marija Krucifiksa Kozulić« s najteže oboljelim i umirućim ljudima i njihovim obiteljima predstavili medicinski tehničari iz Hospicija Zvonimir Valeđić i Svjetlana Stanišić.

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika u Rijeci organizira poseban Odbor kojega vodi dr. Asja Valković Mika koja je otvorila skup prisjetivši se sa zahvalnošću pokojne dr. Blaženke Kozulić, začetnice organiziranja Svjetskog dana bolesnika u Rijeci te pozdravivši predstavnike svih ustanova koje surađuju u organizaciji Svjetskog dana bolesnika – riječkog KBC-a, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Doma zdravlja PGŽ-a, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, Medicinske škole u Rijeci i Riječke nadbiskupije, kao i predstavnike pokrovitelja, Grada Rijeke i PGŽ.

U glazbenom dijelu programa tribine nastupao je Zbor mladih Riječke nadbiskupije pod vodstvom Filipa Polegubića i maestre Ana Marije Filipović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.