Veliki odaziv

Traži se nasljednik Tomislava Matića: KD Kostrena želi preuzeti čak dvanaest kandidata

Barbara Čalušić

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



KOSTRENA Iako će se novi direktor Komunalnog društva Kostrena susresti sa sudskim odštetama koje će neminovno narušiti poslovanje ovog trgovačkog društva čiji je osnivač Općina Kostrena, funkcija koju je donedavno obnašao HDZ-ov Tomislav Matić, očito je i dalje prilično atraktivna budući da Skupština kostrenskog komunalca danas započinje trodnevne razgovore s čak 12 kandidata koji su se javili na natječaj. Kako neslužbeno doznajemo, na natječaj su se javili Branko Gržeta, Tatjana Sacchi, Edvard Slavić, Ines Kovačević Perušić, Marin Tomulić, Darko Popović, Sonja Hladnik, Olgica Jurković Glažar, Mirjana Padovan Banić, Neven Tomašić, Emil Egredžija i Siniša Ćuk. Svi oni ispunjavaju uvjete za direktora KD-a Kostrena, a u kuloarima zasad se ne ističe niti jedno ime.


Kostrenski načelnik i predsjednik Skupštine KD-a Kostrena Dražen Vranić zadovoljan je velikim odazivom kandidata za mjesto direktora KD-a Kostrena.


– Drago mi je da se javilo puno kandidata i vjerujem da ćemo odabrati najboljeg. Osobno smatram da KD Kostrena treba biti lišen politike i zato mi je izuzetno drago da se na natječaj javilo toliko ljudi, kaže Vranić, podsjećajući da u skladu s aktima KD-a Kostrena direktora društva imenuje i razrješava Skupština. Vranić očekuje da će dio kandidata ući u drugi krug koji najavljuje za idući tjedan.




– Sudeći po životopisima imamo dosta ozbiljnih kandidata i vjerujem da ćemo do kraja sljedećeg tjedna održati i drugi krug na osnovi kojeg bi Skupština mogla donijeti svoju konačnu odluku. Svi kandidati negdje rade te ovisno o njihovim otkaznim rokovima, realno je očekivati da će novi direktor preuzeti vođenje KD-a Kostrena početkom ožujka – zaključuje Vranić.