Nova usluga

Tower Centar Rijeka omogućio punjenje električnih automobila za samo 20 minuta

P. N.

Foto Tower Centar Rijeka

Foto Tower Centar Rijeka

E-punionica postavljena na krovnom parkiralištu Tower Center Rijeka istovremeno može puniti dva automobila, s ukupno tri različita priključka. Usluga je dostupna 0-24, sedam dana u tjednu za sve korisnike električnih automobila



RIJEKA Tower Centar Rijeka, u suradnji s Hrvatskom Telekomom, postavio je prvu brzu e-punionicu za električna vozila u gradu, upisavši tako Rijeku na kartu pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljičnog prometa.


Investicija je realizirana u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“, a prvom brzom e-punionicom u Rijeci osigurat će se vrhunska usluga za domaće korisnike električnih vozila, ali i sve veći broj turista koji na odmor u Hrvatskoj dolaze upravo električnim vozilima, kažu u Tower Centru.


E-punionica postavljena na krovnom parkiralištu Tower Center Rijeka istovremeno može puniti dva automobila, s ukupno tri različita priključka. Usluga je dostupna 0-24, sedam dana u tjednu za sve korisnike električnih automobila. Punjenje traje oko 20 minuta, iskustvo korištenja je digitalno, a dostupna je i non-stop korisnička podrška.




– U skladu s razvojem novih tehnologija Tower Center Rijeka se odlučio na postavljanje električne punionice te na taj način prati europske i svjetske trendove politike smanjenja emisija CO2, sprečavanje klimatskih promjena i brine za očuvanje okoliša. Postavljanjem električne punionice osiguravamo vrhunsku dodatnu uslugu posjetiocima centra, domaćim korisnicima, a i stranim turistima, kazala je direktorica Tower Centra Rijeka Solidea Kurelić.


Punionica je uključena je u sustav nacionalne mreže punionica za električna vozila Hrvatskog Telekoma, a radno vrijeme je od 0 do 24 sata. Usluga punjenja se naplaćuje, a autorizacija je moguća putem T-RFID kartica i PlugSurfing aplikacije.


T-RlFD karticu u protuvrijednosti 200 kuna moguće je kupiti u sklopu T—Centra na prvom katu Tower Center Rijeka.


Za početak ili završetak punjenja potrebno je prisloniti karticu na označenom mjestu za “log in” i slijediti upute na zaslonu punionice. Cijena usluge punjenja iznosi 2,03 kn/kWh.


Omogućeno je i punjenje putem PlugSurfing aplikacije.  Za početak punjenja potrebno je preuzeti PlugSurfing aplikaciju na smartphone. Nakon otvaranja korisničkog računa pokreće se QR kod čitač. QR kod treba skenirati iznad odabranog priključka i slijediti upute na zaslonu punionice.  Cijena usluge punjenja iznosi 0,29 EUR/ kWh.