Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
19. siječnja 2020.
Humanitarna akcija

Torpedo runnersi sa 267 kilograma plastičnih čepova podržali akciju ''Želimo vježbati vid''

Torpedo runnersi sa 267 kilograma plastičnih čepova podržali akciju ''Želimo vježbati vid''
Torpedo runnersi sa 267 kilograma plastičnih čepova podržali akciju ''Želimo vježbati vid''
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2018. u 21:47 2018-12-06T21:47:00+01:00

U humanitarnoj akciji članova trkačke zajednice Torpedo runners 'Čepom do kabineta' kojoj su se pridružili i brojnih građani, prikupljeno je ukupno 267.62 kg plastičnih čepova koji su uručeni predsjednici Udruge „…i djeci s ljubavlju“ Liviji Mjeda. Na taj način riječki trkači pridonijeli su realizaciji nacionalnog projekta ove Udruge Želimo vježbati vid, pokrenutog u listopadu prošle godine s ciljem otvaranja i opremanja centra za rehabilitaciju djece s poteškoćama s vidom s područja Primorsko-goranske županije, a u dogledno vrijeme i diljem Republike Hrvatske kako bi najmlađi sugrađani i mlade osobe s oštećenjima vida mogli biti obuhvaćeni programom rane intervencije što bliže svome domu.

Podizanje svijesti, edukacija građana o problematici slabovidne djece u Hrvatskoj kao i upoznavanje s problemima s kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama vida osnovni su ciljevi kampanje. Jedan od gorućih problema je svakako i nedostatak adekvatne medicinske opreme za ranu intervenciju. lako prema svjetskim statistikama danas u društvu ima 40 do 50 % slabovidnih i slijepih osoba, u Hrvatskoj ne postoji još službeni registar slabovidnih i slijepih osoba, pa tako ni djece.

Torpedo runners_želimo vježbati vid_Livia Mjeda

Podsjetimo kako se nacionalni projekt 'Želimo vježbati vid' provodi pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke te uz podršku Ministarstva zdravstva i Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Hrvatske gospodarske komore.

Riječ je o trećoj humanitarnoj akciji prikupljanja plastičnih čepova koju su organizirali ovi riječki trkači. Prethodnih godina sredstva od prikupljenih čepova Torpedo runnersi donirali su Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske i Društvu multiple skleroze Primorsko-goranske županije. Akciju je podržala i dizajnerica Anja Sušanj koja je ilustracijom mnoge građane pozvala i potakla na prikupljanje plastičnih čepova.

Torpedo runners_želimo vježbati vid

Za istaknuti je kako je ovo tek jedna u nizu humanitarnih akcija Torpedo runnersa kojom riječki trkači kao društveno odgovorni članovi zajednice pomažu potrebitima u svom okruženju.

Već 16. prosinca ove godine Torpedosi organiziraju novu humanitarnu akciju na Molo longu, Ho ho ho run kojom prikupljaju sredstva za djecu s poteškoćama u razvoju u Centru za rehabilitaciju podružnice Oštro te pozivaju sve građane, uključujući i one najmlađe, da se odazovu u što većem broju, tim više jer ih čeka dobra zabava uz kolače i kuhano vino.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.