Problem u Studeni

Tko ubija pse u Klani? Lešine pronađene na području Studene pokraj stare škole

Ljiljana Hlača



STUDENA U Studeni ovog vikenda ubijena su dva psa. Na ovaj problem ukazala je jedna naša čitateljica, ustupajući nam potresne fotografije. Zbog delikatne situacije želi ostati anonimna, ali veli da to nije prvi put – ovdje ljudi ne vole životinje.


Lešine pasa pronađene su u šumskom predjelu Studene kraj stare škole, u jednom malom brlogu.


– Psi su ubijeni u subotu. Svi smo čuli pucnjeve i njihov cvilež. Smaknuti su usred bijela dana. Bilo je to strašno, potresena je ovim slučajem naša sugovornica. I sama je vlasnica triju pasa, pa se boji za njihovu sigurnost.




Po njoj to je ruku djelo lovaca Lovačkog društva »Zec« iz Klane te je mišljenja da su psi navodno namamljeni na to mjesto. Predsjednik Društva »Zec« Matko Laginja to odbacuje.


– Ako su to lovci napravili, onda je to krivolov. Za nas je završila sezona lova stoga lovci s puškom nemaju što raditi po šumi, dalje je naveo Matko Laginja, koji je na naš upit da li ga je kontaktirala policija odgovorilo da nije.


Prema neslužbenim informacijama riječ je o štencima starosti oko šest mjeseci, životinje nisu čipirane i nemaju ogrlice.


Na terenu je jučer bila policija i djelatnici veterinarske inspekcije. Budući da je riječ o nečipiranim psima, male su šanse da će se počinitelj pronaći.


– Pse je preuzeo dežurni higijeničar Veterinarske stanice Rijeka. Policija nastavlja s prikupljanjem saznanja u cilju rasvjetljavanja okolnosti navedenog događaja te utvrđivanja elemenata možebitnih kažnjivih radnji, stoji u službenom dopisu Ureda načelnika Policijske uprave Primorsko-goranske županije.