Bogat program za male čitatelje

Tjedan dobre dječje knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka

Ingrid Šestan Kučić



RIJEKA  Ovogodišnji Tjedan dobre dječje knjige donosi raznolik program čije će se odvijanje protezati od nogometnih terena do šumskih površina, a dodatna vrijednost je vizual koji je upravo namjenski za tu manifestaciju izradio poznati hrvatski ilustrator i autor Zdenko Bašić. Predstavljajući program koji će se realizirati od 21. do 27. travnja ravnateljica Gradske knjižnice Rijeka Gorana Tuškan Mihočić istaknula je da je Tjedan dobre dječje knjige ove godine podržalo i Ministarstvo kulture što dokazuje da je riječ o projektu koji je prepoznat kao dodana kvaliteta životu djece i roditelja u zajednici.


   Manifestacijom Tjedan dobre dječje knjige GKR skreće pažnju na važnost odabira dječje knjige te upoznaje djecu i nositelje njihova odgoja s primjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke.


   Naglašavajući da je ove godine program jedna zdrava mješavina domaće i svjetske knjige, kvalitetno ilustriranih knjiga i dobro ispričanih priča, stripa, igre i poezije voditeljica projekta Verena Tibljaš istaknula je da Tjedan dobre dječje knjige nije namijenjen samo djeci.




   – Iako 365 dana u godini čitamo i volimo dobru dječju knjigu, ovih šest travanjskih dana uzimamo je u jakom koncentratu – da nam podigne proljetno poljuljani imunitet i da nam da snage za borbu s ostatkom godine. Nabijeni dobrim raspoloženjem i s osmjehom na licu lakše ćemo naprijed, kazala je Tibljaš.


   Najveći dio programa odvijat će se u Dječjem odjelu Stribor, a dio manifestacije realizirat će se i u Ogranku Turnić, te u dječjim vrtićima, kao i na stadionu Kantrida gdje će se u program uključiti polaznici Škole nogometa HNK Rijeke. Poput prijašnjih godina Tjedan dobre dječje knjige okončat će se u subotu »Proljećem u Šumi Striborovoj« u sklopu čega će planinarsku šetnju na Biviju voditi planinarski vodiči PD Kamenjaka.