Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4n
Sutra: 17° 17° 4n
15. listopada 2019.
Još tri tjedna čekanja

Tehnički pregled ceste na Križišću tek 4. prosinca

Foto Roni BRMALJ
Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2013. u 9:34 2013-11-16T09:34:10+01:00

Navodno je komisija za tehnički pregled zauzeta, jer je uposlena na kontroli autoceste kod Ploča. Rokovi na Križišću bit će probijeni barem mjesec dana, jer je bilo planirano cestu dovršiti do 1. studenoga 

RIJEKA Izgradnja posljednjih 800 metara nedostajućeg kolnika ceste Sv. Kuzam-Križišće bit će završena idućeg tjedna, ali je upitno kada će dionica biti puštena u promet. Na trasi više gotovo i nema radnika, tek nekoliko ekipa, koje su jučer postavljale ograde na cesti, a sve ostalo čini se u visokoj fazi dovršenosti i praktično spremno za otvaranje. Mala je iznimka tek povlačenje crta na kolniku, koje još treba obaviti, ali je riječ o relativno jednostavnom poslu, koji se sigurno može odraditi za najviše nekoliko dana. 

  Datum otvaranja nemoguće je u ovom trenutku doznati, službeno ili neslužbeno, kako kod investitora u Hrvatskim cestama, tako i od predstavnika građevinara. Poznato je tek da bi sav posao trebao biti gotov oko 20. studenoga kada bi u funkciji trebala biti i nova prometna signalizacija, kao i uklapanje kolnika na tunel Burlica. Hrvatske ceste podnijele su zahtjev za tehnički pregled dionice, koji bi trebao započeti tek 4. prosinca, što znači da će se gotovo dva tjedna čekati na završnu proceduru kontrole obavljenog posla na gradnji ceste. Dio problema navodno je i zauzetost komisije za tehnički pregled, koja je trenutačno uposlena na kontroli autoceste kod Ploča, pa je i to odgodilo posao na Križišću. 

  Ukoliko se navedeni termini pokažu točnim, rokovi će biti probijeni najmanje mjesec dana, jer je bilo planirano cestu do kraja dovršiti do 1. studenoga. Taj rok je djelomično pomaknut zbog objektivnih okolnosti loših vremenskih prilika, koje su ometale građevinare, ali svakako ne u tolikoj mjeri da se tehnički pregled mora čekati do 4. prosinca. 

  Nekih posebnih problema u prometu zbog toga neće biti, jer ionako nema nikakvih gužvi na završnom spoju obilaznice s Krčkim mostom, ali će mještani Kraljevice i Križišća još neko vrijeme morati pričekati na direktan spoj s riječkom obilaznicom. Naime, tijekom prosinca će biti puštena u promet i dva rotora, koja će obilaznicu spojiti s lokalnim cestama. Prvi je smješten na južnoj strani i preko njega će se vozila moći spustiti prema Kraljevici i obrnuto, dok se drugi rotor nalazi na istočnoj strani obilaznice i njime se spaja lokalna cesta koja vodi do Križišća. U prometnom smislu ti će rotori ove jeseni i zime biti najveći plus za sve korisnike pogotovo kad je riječ o lokalnom prometu, jer će Križišće biti na svega desetak minuta vožnje od središta Rijeke. Također više neće biti potrebno korištenje čvora Hreljin za sva vozila koja iz smjera Krka i jadranske magistrale idu u smjeru Rijeke. Pritom tek treba vidjeti koliko će učestala biti zatvaranja obilaznice kod Križišća, jer neslužbene procjene govore kako je riječ o lokaciji s daleko najvećim udarima vjetra na riječkoj obilaznici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.