Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
12. studenoga 2019.
Krizni sastanak

Talijani preuzimaju "3. maj"? Šef Uljanika otkrio kada će biti poznata odluka o sudbini riječkog škvera

Foto: R. BRMALJ
Foto: R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 7. svibanj 2018. u 15:30 2018-05-07T15:30:00+02:00

Gianni Rossanda je najavio da će do konca ovog mjeseca stići novac i materijal u Treći maj kako bi se nastavila proizvodnja. 

Predsjednik uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda potvrdio je danas u Rijeci kako bi odgovor talijanskog Fincantierija oko preuzzimanja riječkog "3. maja" trebao stići za 10-ak dana, odnosno do kraja idućeg tjedna.

Rossanda je to rekao nakon sastanka s predstavnicima sindikata u riječkom škveru.

Ukoliko talijanski odgovor bude pozitivan samo vlasničko preuzimanje u formalnom smislu dogodilo bi se kroz nekoliko mjeseci. Spominje se listopad kao mogući mjesec u kojem bi se preuzimanje formaliziralo.

Osim toga, Rossanda je najavio da će do konca ovog mjeseca stići novac i materijal u Treći maj kako bi se nastavila proizvodnja. 

I Rossanda i predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo odražanim sastankom ocijenivši ga konstruktivnim. 

Sindikat metalaca Hrvatske će za odluku o eventualnim daljnjim akcijama sačekati konac svibnja do kada, sada je jasno, treba stiči odgovor od Fincantierija. 

Ukoliko Talijana odustanu u ovoj završnoj fazi pregovora, teško će se otvoriti opcija novog vlasniika. U ovom trenutku nema drugih zainteresiranih tako da bi tada Treći maj ostao i nadalje u braku s Uljanikom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.