Fešta na Žalu ribara

Talentirani mladi “pokazali ča umeju” u Bakru

Sanja Gašpert

Tradicionalno događanje okuplja djecu i mlade ljude koji razvijaju svoje talente i spremni su prezentirati svoja dostignuća

Tradicionalno događanje okuplja djecu i mlade ljude koji razvijaju svoje talente i spremni su prezentirati svoja dostignuća

Tako je Dom mladih iz Rijeke pod vodstvom Zdravka Tomića predstavio pop i rock kulturu kroz gitaristički zbor i rock sastav Abracadabra, dok je Društvo Naša djeca iz Bakra predstavilo dramski izričaj. Dječji vrtić Bakar raznježio je publiku spontanim izvođenjem nekoliko pjesmica, plesova i recitacija, dok su učenici OŠ Bakar zajedno s prof. Markom Anićem odsvirali i otpjevali popularne pjesme



BAKAR  U sklopu manifestacije Margaretino leto, Kulturno-umjetnička udruga Sklad i Turistička zajednica Grada Bakra i ove su godine na Žalu ribara organizirali večer mladih »Pokaži ča umeš«, tradicionalno događanje koje svake godine okuplja djecu i mlade ljude koji samostalno, u udrugama ili ustanovama sa svojim voditeljima razvijaju svoje talente i spremni su prezentirati svoja dostignuća.


– U doba kada se sve veći dio rutinskih aktivnosti obavlja uz pomoć raznih automatika, sve se više cijeni kreativnost. Upravo je naš naum da potaknemo djecu i mlade ljude u razvoju svojih talenata, a naše sugrađane da osluškuju i prate nove trendove u kulturi mladih i tako ih počnu i bolje razumijevati. Još jednom smo se osvjedočili da je Bakar i dalje grad kulture, grad koji potiče i stvara.


Zabavno, prekrasno i motivirajuće bilo je u društvu djece i mladih, koji su nam pokazali vještine stečene upornim radom tijekom godine. Takav Bakar volimo i prezentiramo, kazala je Dunja Vladislović, predsjednica KUU-a Sklad.




Ove godine tema večeri bila je raznolikost umjetničkih područja koja privlače mlade.


Tako je Dom mladih iz Rijeke pod vodstvom Zdravka Tomića predstavio pop i rock kulturu kroz gitaristički zbor i rock sastav Abracadabra, dok je Društvo Naša djeca iz Bakra predstavilo dramski izričaj. Dječji vrtić Bakar raznježio je publiku spontanim izvođenjem nekoliko pjesmica, plesova i recitacija, dok su učenici OŠ Bakar zajedno s prof. Markom Anićem odsvirali i otpjevali popularne pjesme.


Moderni ples demonstrirale su male plesačice Udruge Djeca Kraljevice, s Kristinom Paunovski. KUD Ive Jurjević iz Omišlja, pod vodstvom Antonije Štiglić s mladim je kanturicama, tancurima i sopcima pokazao da je folklor uvijek zanimljiv i suvremen. Nastupio je i Mješoviti zbor Sklad, koji ove godine slavi 140. rođendan.