Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
16. veljače 2019.
Važno tržište

TZ Kvarnera u Münchenu: Očekuje se dvoznamenkasti porast gostiju uz Njemačke

Foto: I. TOMIĆ
Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 22. veljača 2018. u 18:28 2018-02-22T18:28:58+01:00

U godišnjem turističkom prometu noćenja na Kvarneru, gosti s njemačkog tržišta čine najveći udio, čak 30 posto, a od tih 30 posto veliki broj gostiju dolazi iz Bavarske, kaže direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov

RIJEKA Turistička zajednica Kvarnera u velikom je stilu nastupila na najvećem bavarskom turističkom sajmu F.re.e. u Münchenu.

Time se nastavljaju uspješni nastupi TZ-a Kvarner sa suizlagačima, gospodarskim subjektima i turističkim zajednicama, na njemačkim sajmovima. Odlični dojmovi nose se s predstavljanja u Stuttgartu i Hamburgu, a u tijeku je nastup na sajmu F.r.e.e., gdje se od 21. do 25. veljače na štandu Kvarnera predstavlja ponuda cijele regije Kvarner. Suizlagači na štandu predstavljaju ponudu svojih destinacija, i to TZ-a otoka Krka, TZ-a grada Crikvenice, TZ-a grada Raba te tvrtka Cresanka s otoka Cresa.

Turistička zajednica Kvarnera imat će svakodnevne prezentacije na tematskim binama za ponudu zdravstvenog turizma i wellnessa, outdoor – ponudu aktivnog odmora, biciklizam, ronjenje te za kinoprojekcije u takozvanom Urlaubskino. Ukupno će tijekom sajma biti više od 15 prezentacija. Uključivanje uživo u program Bavarske televizije, Bayerischer Rundfunk, kroz prezentaciju na posebnoj bini Bavarske televizije, donosi veliku medijsku vrijednost jer se radi o iznimno važnoj promociji na vrlo gledanoj i utjecajnoj njemačkoj televiziji, ističu u TZ-u Kvarner.

Na posebnoj bini Bavarske televizije, koja uživo emitira sa sajma, bit će održane ukupno dvije prezentacije Kvarnera.

– Iako je sajam F.re.e. samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti na njemačkom tržištu koje Turistička zajednica Kvarnera provodi kontinuirano već godinama, ipak upravo minhenski sajam, uz onaj u Stuttgartu smatramo najutjecajnijim. U godišnjem turističkom prometu noćenja na Kvarneru, gosti s njemačkog tržišta čine najveći udio, čak 30 posto, a od tih 30 posto veliki broj gostiju dolazi iz Bavarske.

S obzirom na blizinu i odličnu cestovnu povezanost, svakako tome doprinosi i zračna povezanost direktnom linijom Croatia Airlinesa iz Münchena na Zračnu luku Rijeka, a u 2018. godini leti u razdoblju od 1. svibnja do 27. listopada, kada se i ostvaruje najveći broj dolazaka gostiju. Kvarner je poznat kao destinacija raznolike ponude te vjerujem da će se i u 2018. godini ostvariti dvoznamenkasti porast noćenja s njemačkog tržišta, izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, u prigodi održavanja minhenskog sajma.

Foto: I. TOMIĆ

Istovremeno s nastupom na sajmu F.re.e. u Münchenu, TZ Kvarnera nastupa na specijaliziranim sajmovima Reise & Camping u Essenu, zatim u Londonu na sajmu Thriatlon Show, a predstoje nastupi u Utrechtu na sajmu outdoor aktivnosti te u Nürnbergu. U pripremi je i nastup na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi, ITB-u u Berlinu, od 7. do 11. ožujka 2018. godine, gdje će TZ Kvarnera imati dva štanda sa suizlagačima te press konferenciju i prezentaciju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka