Građani neugodno iznenađeni

TKO JE ZAKAZAO? Trsat nakon Vele Gospe u neredu i pun smeća

Ljiljana Hlača

Ružan prizor na platou ispred Dvorane mladosti

Ružan prizor na platou ispred Dvorane mladosti

KD Čistoća nije bila zadužena za čišćenje, sve je prijavljeno komunalnom redarstvu i Direkciji zajedničke komunalne djelatnosti te se tek u četvrtak ujutro pristupilo čišćenju



RIJEKA  Građani koji su se dan nakon slavlja blagdana Vele Gospe zatekli na Trsatu  ostali su neugodno iznenađeni prizorom koji su vidjeli ispred Dvorane mladosti.


Naime, ukazali su  na veliki nered na Trgu Viktora Bubnja koji je u četvrtak ujutro bio sav u smeću, što dokazuju  i fotografije. Tko je za to kriv? Mnogi su Riječani iznijeli i usporedbu sa Zagrebom koji je nakon dočeka Vatrenih  dan poslije  bio uredan i čist.


Upitali smo za komentar  nadležne u Komunalnom društvu  Čistoća, koje je zaduženo za održavanje javnih površina. U njihovom odgovoru stoji da oni nisu bili zaduženi za čišćenje toga područja.


Trsat, smeće,


Trsat, smeće,





»Naime, riječ je o prostoru na kojem su bili štandovi, a za čiju je organizaciju, pa tako i ugovornu obvezu da se predmetni lokalitet nakon završetka manifestacije vrati u prvobitno stanje, bila zadužena jedna tvrtka iz Viškova«, stoji  u dopisu.


»No, to se nije dogodilo, odnosno po završetku manifestacije, tj. dan poslije na lokalitetu je zatečen veći komunalni nered, stoga su djelatnici KD-a Čistoća odmah obavijestili komunalno redarstvo, Direkciju zajedničke komunalne djelatnosti te se odmah u četvrtak ujutro pristupilo čišćenju«, kaže se u dopisu.  


Na upit hoće li se propusti navedene tvrtke sankcionirati, u ovom komunalnom društvu su nam odgovorili  da će o tome odlučiti Direkcija zajedničke komunalne djelatnosti. U KD-u Čistoća smatraju da je usporedba sa Zagrebom gdje nakon dočeka nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića, pa i okolnih ulica, nije ostao ni paprić –  neumjesna.


»To dokazuje činjenica da je grad nakon manifestacija koje su u organizaciji Grada Rijeke, poput karnevala ili dočeka Nove godine na otvorenome, već sljedećeg jutra čist i uredan, unatoč činjenici da su stotine tisuća građana boravile u gradu. Djelatnici KD-a Čistoća već po samom završetku ovakvih manifestacija pristupaju čišćenju«, navedeno je u dopisu KD-a Čistoća.