Drugi krug izbora

TIJESNA BITKA Robert Marčelja u Jelenju osvojio 68 glasova više od Vande Radetić – Tomić

Sanja Gašpert

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Marčelja je osvojio 50,60 posto, a njegova protukandidatkinja Vanda Radetić-Tomić iz Liste grupe birača 47,18 posto glasova. Odaziv birača  bio je 43,34 posto



JELENJE Robert Marčelja (PGS) novi je načelnik Općine Jelenje, odlučili su tako mještani u drugom krugu lokalnih izbora. Marčelja je osvojio 50,60 posto ili 1.005 glasova birača, 68 glasova više od njegove protukandidatkinje Vande Radetić-Tomić iz Liste grupe birača, za koju je glasovalo 47,18 posto, odnosno 937 birača. Odaziv birača u drugom krugu lokalnih izbora u Općini Jelenje bio je 43,34 posto.


– Prema kompletnoj atmosferi i obraćanju mještana očekivali smo pobjedu u drugom krugu izbora. Zahvaljujem se svim mještanima Općine Jelenje koji su mi dali glas i prepoznali program Nove snage Jelenja. Također, zahvalio bih se svome timu, kao i PGS-u koji su nam bili neprestana potpora. Većinom u Općinskom vijeću garantiramo stabilnost. Kao što sam i obećao, bit ću načelnik svih mještana. Od sljedećeg tjedna aktivno krećemo u ubrzani razvoj Općine Jelenje. Vratit ćemo Općini Jelenje dobar glas i prosperitet.


Naši mještani su to zaslužili. Put do uspjeha nije bio lagan. Naš se rad zasniva na načelima javnosti i transparentnosti te u skladu s tim vodit ću Općinu Jelenje prema boljem životu. Također imamo i podršku institucija, pa sa sigurnošću mogu reći da kreću neka bolja vremena za naš kraj.




Vjerujte u nas i ispunit ćemo sva vaša očekivanja – kazao je novi načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, kojemu će zamjenik biti Dino Piljić. Na pitanje kakve su bile kampanje, Marčelja je kazao kako je PGS-ova bila otvorena, javna i transparentna, u svakodnevnim susretima i razgovorima s mještanima svih naselja, dok je kampanja nezavisnih, dodao je, bila »krš i lom«.


Njegova protukandidatkinja, nezavisna Vanda Radetić-Tomić, inače sestra bivšeg načelnika Općine Jelenje Ervina Radetića, nije krila žaljenje zbog gubitka, ali je istaknula kako poštuje volju birača.


– Žao nam je, očekivali smo pobjedu, ali birači su svoje rekli. Hvala onima koji su glasovali za mene. Mi ćemo naše stavove i programe nastojati realizirati kroz rad u Općinskom vijeću gdje će naša lista imati četiri vijećnika. Bit ćemo konstruktivna oporba. Naša kampanja je bila korektna, upozorili smo na afere koje se vežu uz PGS, ali možda prekasno pa mnogi nisu shvatili na vrijeme. Njihova je kampanja, s druge strane, bila prljava, nekulturna, temeljena na lažima, zbog čega ću osobno podići nekoliko tužbi. Prema dojavama ljudi s terena, PGS je i jučer i danas kršio pravila izborne šutnje, o čemu ćemo obavijestiti Državno izborno povjerenstvo i GONG – kazala je Radetić-Tomić.


Podsjetimo još kako će PGS zajedno sa SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima te Akcijom mladih imati i većinu u novom Općinskom vijeću Jelenja, točnije devet vijećnika. Naime, prema izbornim rezultatima, PGS je osvojio pet vijećničkih mjesta, još tri je osigurao od strane SDP-a i partnera te jedan od Akcije mladih.


Novi predsjednik Općinskog vijeća Jelenja, sukladno koalicijskom sporazumu, bit će SDP-ovac Luka Zaharija, koji je, inače, bio kandidat za načelnika Općine Jelenje u prvom krugu lokalnih izbora, ali nije osvojio dovoljan broj glasova za prolazak u drugi krug.