Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
3. travnja 2020.
Lista za Rijeku

Švorinić o paljenju figure istospolnih udomitelja u Imotskom: Nema opravdanja za ovakvu zadrtost i primitivizam

Foto Vedran Karuza, screenshot
Foto Vedran Karuza, screenshot
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2020. u 17:03 2020-02-24T17:03:00+01:00

Pozivam sve one koji se osjećaju diskriminirano u drugim dijelovima Hrvatske da su uvijek dobrodošli u Rijeku u kojoj različitost njegujemo kao svoju glavnu vrijednost, reagirao je Danko Švorinić

Danko Švorinić iz Liste za Rijeku reagirao je na skandalozan potez organizatora karnevala u Imotskom, koji su spalili "krnju" u liku lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom.

- Nakon još jednog Riječkog karnevala koji je, po atraktivnosti i širenju dobrih vibracija nadmašio sve dosadašnje, doživjeli smo užas u drugom dijelu države, ali i civilizacije. Stravične prizore vrtićke djece koja kao integralni dio karnevala u Imotskom gledaju spaljivanje na lomači drugog djeteta i njegovih istospolnih udomitelja.

Nema opravdanja za ovakvu zadrtost i primitivizam! Spaljivanje figure koja simbolički prikazuje istospolni par ne može biti narodni običaj ili društvena kritika političara nego se radi o direktnom pozivu na mržnju prema manjinskim i diskriminiranim skupinama.

Očekujemo hitnu reakciju države čiji je zadatak upravo zaštita ranjivih skupina društva i kažnjavanje ovakvih trgovaca mržnjom.

Još jednom, pozivam sve one koji se osjećaju diskriminirano u drugim dijelovima Hrvatske da su uvijek dobrodošli u Rijeku u kojoj različitost njegujemo kao svoju glavnu vrijednost, reagirao je Danko Švorinić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.