Lista za Rijeku

Švorinić o paljenju figure istospolnih udomitelja u Imotskom: Nema opravdanja za ovakvu zadrtost i primitivizam

Portal Novilist.hr

Foto Vedran Karuza, screenshot

Foto Vedran Karuza, screenshot

Pozivam sve one koji se osjećaju diskriminirano u drugim dijelovima Hrvatske da su uvijek dobrodošli u Rijeku u kojoj različitost njegujemo kao svoju glavnu vrijednost, reagirao je Danko Švorinić



Danko Švorinić iz Liste za Rijeku reagirao je na skandalozan potez organizatora karnevala u Imotskom, koji su spalili “krnju” u liku lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom.


– Nakon još jednog Riječkog karnevala koji je, po atraktivnosti i širenju dobrih vibracija nadmašio sve dosadašnje, doživjeli smo užas u drugom dijelu države, ali i civilizacije. Stravične prizore vrtićke djece koja kao integralni dio karnevala u Imotskom gledaju spaljivanje na lomači drugog djeteta i njegovih istospolnih udomitelja.


Nema opravdanja za ovakvu zadrtost i primitivizam! Spaljivanje figure koja simbolički prikazuje istospolni par ne može biti narodni običaj ili društvena kritika političara nego se radi o direktnom pozivu na mržnju prema manjinskim i diskriminiranim skupinama.




Očekujemo hitnu reakciju države čiji je zadatak upravo zaštita ranjivih skupina društva i kažnjavanje ovakvih trgovaca mržnjom.


Još jednom, pozivam sve one koji se osjećaju diskriminirano u drugim dijelovima Hrvatske da su uvijek dobrodošli u Rijeku u kojoj različitost njegujemo kao svoju glavnu vrijednost, reagirao je Danko Švorinić.