Potpisan ugovor

Sveučilište u Rijeci i Autotrolej: Studentske pokazne karte ponovo s punom subvencijom

Ingrid Šestan Kučić

Subvencionirane studentske pokazne karte / Snimio Roni Brmalj

Subvencionirane studentske pokazne karte / Snimio Roni Brmalj



Sveučilište u Rijeci i Autotrolej potpisali su ugovor o subvencioniranju pokaznih karata studenata čime je napokon okončana višednevna agonija studenata koji su zbog izostanka odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o subvencioniranju studentskih karata u iznosu od 27 posto bili primorani kupiti kartu po punoj cijeni.


U Autotroleju se ponovo mogu nabaviti karte s punom subvencijom, a svim studentima koji su kupili pokazne karte bez subvencije do kraja idućeg tjedna na prodajnim će se mjestima Autotroleja isplaćivatI povrat novca.


Naglašavajući kako Sveučilište nije previše sretno načinom na koji je ovo pitanje riješeno, rektor prof. dr. Pero Lučin kaže da je Sveučilište obaviješteno kako će se od sada subvencije rješavati putem te ustanove.




– Nismo imali prilike ni razgovarati ni sagledati koja su očekivanja pred Sveučilištem. Mi smo tu obvezu preuzeli dok traje odluka ministra, odnosno do konca srpnja. Posao oko subvencija odradit ćemo i za studente Veleučilišta u Rijeci, ali nadam se da će se to riješiti na razumniji način, kaže rektor.


Procjena je da će za subvencioniranje studenstkih pokaznih karata do kraja srpnja biti potrebno osigurati milijun kuna, a nakon što Sveučilište odradi sav posao Ministarstvo će refundirati troškove.