Potpisan sporazum

Sveučilište i MIPRO formalizirali suradnju

Ingrid Šestan Kučić

MIPRO je za znanstvenike Sveučilišta relevantna pozicija za prezentaciju znanstvenih istraživanja, ali i međusobnu suradnju znanstvenika, istaknula je prorektorica



RIJEKA Sveučilište u Rijeci i Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku (MIPRO) danas su potpisali sporazum o suradnji koji je, kako je pojasnila prorektorica za informatizaciju i organizaciju prof. dr. Senka Maćešić, formalizacija dugogodišnje suradnje.


– MIPRO je za znanstvenike Sveučilišta relevantna pozicija za prezentaciju znanstvenih istraživanja, ali i međusobnu suradnju znanstvenika, istaknula je prorektorica.


Dodajući kako se radi o udruzi koja je već više od 40 godina spona gospodarstva, akademske zajednice i javnih servisa njen predsjednik, dr. Miroslav Poljak, naglasio je da je Rijeka matična luka udruge, a ciljevi danas potpisanog sporazuma sukladni su s vizijom i misijom MIPRO-a te je izrazio nadu da će sporazum generirati novo članstvo u udruzi i pomladiti ga.




Potpredsjednik udruge prof. dr. Karolj Skala najavio je pak da MIPRO iduću godinu uvodi nove tehnološke segmente te dovodi dva predavača iz područja umjetne inteligencije, a s inozemnim predavačima organizirat će se i dvije nove konferencije o pametnim gradovima i pametnim otocima.