Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4
Sutra: 17° 17° 4
19. listopada 2019.
Riječko srce

Sve za našu djecu: Pred nama je finale velike akcije za pomoć malim Riječanima s Down sindromom

Foto Udruga Riječko srce
Foto Udruga Riječko srce
Autor:
Objavljeno: 14. svibanj 2019. u 18:27 2019-05-14T18:27:00+02:00

Veliki humanitarni koncert bit će održan 16. svibnja na Trgu Riječke rezolucije u 19.30 sati. Istog dana od 10 do 18 sati na Korzu će biti održan Festival humanosti

RIJEKA– Sve za našu djecu, četvrto izdanje  humanitarne akcija Kanala Ri i Udruge Riječko srce koja će svoj finale imati u četvrtak, 16. svibnja velikim koncertom na Trgu Riječke rezolucije, s početkom u 19,30 sati, ove je godine namijenjeno Udruzi Rijeka 21, i to za opremanje senzorne sobe za terapiju djece s Down sindromom. Najavljeno je to na riječkom Korzu, na štandu Udruge.

Koje su sve potrebe ljudi s Down sindromom i zbog čega je potrebna senzorna soba, okupljenima su pojasnili Ana Buneta, koordinatorica Udruge Rijeka 21, kao i Isabella Hujić, članica iste udruge Rijeka ali i voditeljica koncerta.

Izabela je k tome jedan od najboljih dokaza kako imati sindrom Down ne mora biti zapreka za obavljanje brojnih »normalnih« aktivnosti. Izabela je naime radila u HNK Ivana pl. Zajca, konobarica je u Cukar&kafe, bavila se manekenstvom dok će u četvrtak sasvim sigurno s veseljem odraditi i voditeljski posao.

Koncertu će prethoditi Festival humanosti koji će se istog dana održati  na Korzu u vremenu od 10 do 18 sati. Na njemu će predstavnici dječjih vrtića, škola i učeničkih domova na štandovima prodavati vlastoručno izrađene rukotvorine, od čega će također prihod ići u korist iste akcije.

Nakon toga, na samom koncertu, nastupit će Leteći odred, Alen Islamović, Neno Belan, Gustafi, Jole, Mia Negovetić, Marko Tolja, Colonia, Davor Lukas (FIT), Mauro Staraj, Koktelsi i mnogi drugi.

Ulaz na koncert je besplatan, a svi koji žele biti dio nesebičnog mnoštva svoj materijalni doprinos mogu dati pozivom na broj 0609009. Cijena poziva je šest kuna, uvećana za PDV.

Kanal Ri i TV Istra prenosit će koncert, a u studiju Kanala Ri bit će organiziran »call centar« iz kojeg će se na humanitarni telefon 060 9009 javljati poznati građani, sportaši, glazbenici, liječnici, novinari i mnogi drugi.

Uz predstavnike organizatora Alison Pelan Škulić iz Udruge Riječko srce te Larrya Ambrozicha, novinara Kanala Ri, okupljenima  su se obratili još i Marina Medarić, zamjenica primorsko goranskog župana, Nikola Ivaniš, zamjenik riječkog gradonačelnika kao i pjevačica Mia Negovetić te Belma Džomba koja će također biti jedna od voditeljica ovogodišnjeg koncerta Sve za našu djecu.

Dodajmo još da su pokrovitelji akcije Grad Rijeka i Primorsko goranska županija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.