Humanitarna akcija

Sve za djecu, sve za našu Rijeku: Dres dobiven u nagradnoj igri Crnković daje na aukciju

Denis Frančišković

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Dres dajemo u humanitarne svrhe, na aukciju koncerta »Sve za našu djecu« na Korzu 4. svibnja. Svi u našoj grupi EZO razmišljamo u tom smislu – rekao je Saša Lučić koji je nagradu preuzeo umjesto poslovno zauzetog Krešimira Crnkovića



RIJEKA Krešimir Crnković, jučerašnji dobitnik nagradne igre Novog lista, Sava osiguranja i HNK »Rijeka«, nije mogao nazočiti dodjeli na Rujevici zbog poslovnih obveza, no zato je poslao »jaku delegaciju« navijačke skupine EZO, koja uz malo šale nije htjela otkriti značenje imena. Uz njih, po svoje dresove »Rijeke« i ulaznice za današnju utakmicu s »Interom došli su i Adriana Modrušan te Vlado Ban.


Nakon uobičajene ćakule s predstavicima »Rijeke«, direktorom Vladom Čoharom te predstavnicom marketinga Novog lista Anom Furlan, uslijedilo je »fotkanje« za uspomenu na tribinama. Inzistirao je Vlado u društvu svog nećaka Diona na slikanju na samoj travi rujevičkog stadiona, no već je bilo kasno, igrači »bijelih« samo što nisu istrčali na svoj posljednji trening pred sraz sa Zaprešićanima.


– Brat je spontano stavio jednu sliku, rekao »Idemo probati!«. Cilj svih zajedno od početka bio je dati dres u humanitarne svrhe za našu djecu. Riječ je o koncertu »Sve za našu djecu« na Korzu 4. svibnja na kojem će biti puno domaćih izvođača i gostiju. Dres ćemo dati na aukciju. Ideja je bila nekako zajednička, svi razmišljamo u tom smislu. Završnica prvenstva? Zna se što čekamo. Samo naslov! Jedina šteta što slavlje neće biti na Kantridi – rekao je Saša Lučić uz kojeg za riječku momčad »drukaju« Robert Smolčić Smola, Dražen Suštar, Kruno Raić, Eleonora Smolčić, Suzana Lučić, Dražen Manojlović…




Adriana Modrušan nagradu je osvojila zahvaljujući fotografiji koja je dobila 210 »lajkova«. Četvrti put sudjeluje u igri, a sretno je bilo drugo stavljanje na Facebook iste slike.


– Sinovi Daniel i Luka jako vole »Rijeku«. Ulaznica? Još ne znamo, trebao bi je preuzeti djed Željko, a ako ne vidjet ćemo tko će na utakmicu. Još nismo odlučili… Redovito dolazimo na Rujevicu s djecom, ili suprug ili ja. Prvenstvo? Priželjkujemo naslov, no još nije gotovo. Uvijek se nadamo dobrom, visokom plasmanu »Rijeke« – ustvrdila je gospođa Adriana Modrušan.


Grobničan Vlado Ban veliki je zaljubljenik u HNK »Rijeka«, ali i reprezentaciju Hrvatske. Što bi se reklo, nogomet u krvi. Ne propušta niti jednu utakmicu i jednih i drugih, bilo domaću, bilo prvenstvenu. Strastveni je i sakupljač dresova…


– Već 18 godina redovito pratim »Rijeku« i Hrvatsku. Rijetko se dogodi da propustim neku utakmicu. Većinu dresova uhvatim, a neke sam dobio i na dar ili zamijenio. Nagradna igra? Htio sam imati pobjednički dres, dres prvaka Hrvatske i tako je krenulo – kazao je Vlado držeći u rukama nećaka Diona i dres Bradarića.


– Cijeli kraj čeka veliku feštu za naslov, svi živimo za to. Proslava će biti velika, da napokon dignemo i taj važ. Na Grobniku svi dišemo za ovu titulu, ali žao nam je malo što nije sve na Kantridi. To nam je velika želja, da napokon imamo svoj pravi stadion – zaključuje Ban.