Udruga DIRA Rijeka

“Sve za djecu”: U travnju na Korzu veliki koncert, na Rujevici humanitarna utakmica

Andrej Petrak

Na stadionu Rujevica 7. travnja bit će organizirana humanitarna nogometna utakmica  / Snimio Vedran KARUZA

Na stadionu Rujevica 7. travnja bit će organizirana humanitarna nogometna utakmica / Snimio Vedran KARUZA

Na stadionu Rujevica 7. travnja bit će organizirana nogometna utakmica s  legendama riječkog i hrvatskog nogometa, dok će 15. travnja na Trgu 128. brigade biti održan koncert na koji su dolazak već sad potvrdila poznata estradna imena



RIJEKA  Humanitarna akcija »Sve za djecu – kao kap vode na dlanu« za Udrugu DIRA Rijeka koja se trudi olakšati život djeci s poteškoćama u razvoju ide dalje!


Dalibor Horvat Hoky i njegova Puknuta ekipa ozbiljno su prionuli poslu i dogovorili datume održavanja humanitarne nogometne utakmice te velikog koncerta na Korzu kojim će biti zaključena ova akcija. Na stadionu Rujevica 7. travnja bit će organizirana nogometna utakmica s puno poznatih zvijezda, legendi riječkog i hrvatskog nogometa, dok će 15. travnja na Trgu 128. brigade biti održan koncert, u suradnji s tvrtkom Promocija, na koji su dolazak već sad potvrdila poznata lica s estrade.


Koncert će uživo prenositi Radio Rijeka i Kanal RI, a organizatori rade na tome i da ga poprati TV kuća na nacionalnoj razini. U tijeku je dobivanje humanitarnog 060 broja na koji će zainteresirani građani moći uplaćivati donacije.  Za pomoć udruzi otvoren je žiro račun kod Erste banke HR3124020063102997848. U opisu uplate potrebno je navesti »Sve za djecu – kao kap vode na dlanu«.




Udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih DIRA osnovana je u Rijeci 2011. godine sa svrhom promicanja, razvitka i unapređenja rada s djecom s teškoćama u razvoju. Cilj im je omogućiti djeci iz Rijeke i okolice, kao i iz susjednih županija i otoka kvalitetan rad te podršku i edukaciju za njihove roditelje, članove obitelji i ostale osobe koje sudjeluju u provođenju aktivnosti njihovog svakodnevnog života. U rad udruge uključeni su stručnjaci i volonteri raznih profila,  organiziraju se edukacije za rad s djecom s teškoćama u razvoju, rad s roditeljima, igraonice, kreativne, sportske i glazbene radionice i individualne terapije. Udruga provodi grupni i individualni rad usmjeren na sveobuhvatni pristup u radu s ciljem da svako pojedino dijete dostigne svoj maksimalni potencijal.


 U udruzi se provodi Floortime terapija prema The Greenspan Floortime metodi, okupaciona terapija, fizikalna terapija, neurofeedback i floortime trening za roditelje, kojim se roditelji vode i pripremaju za rad s djetetom kod kuće, koji je baziran na individualnim potrebama svakog djeteta. Udruga trenutno obuhvaća pedesetak obitelji koje su aktivno uključene u neki od oblika rada, ovisno o potrebama i interesima. Budući da je za napredak u razvoju kod djece s poteškoćama nužan multidisciplinarni pristup, Udruga surađuje sa stručnjacima iz raznih područja djelovanja te stavlja poseban naglasak na rad kod kuće, odnosno edukaciju i podršku roditeljima. Sve o radu udruge, kao i o samoj akciji moći će se pogledati u ponedjeljak u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo.