Maminjo Migrantić

Sve su otkrile nadzorne kamere: Čavjanski pust obezglavila i bacila – skupina dječaka

Sanja Gašpert

Kako se ovaj nemili događaj ne bi ponovio, stavit će pusta na stup na dan njegova paljenja – smaknuća, 5. ožujka, kaže načelnica Općine Čavle



ČAVLE Čavjanski pust Maminjo Migrantić, kojega su početkom tjedna sa stupa srama u centru Čavala skinule i odnijele još uvijek nepoznate osobe, pronađen je.


Njegov nestanak prijavljen je u utorak ujutro i već su počela nagađanja gdje je mogao nestati nesretni Maminjo, no zahvaljujući videonadzoru kojim je pokriven centar Čavala, brzo su otkrivene okolnosti pod kojima je nestao.


– Snimke s nadzornih kamera pokazuju skupinu od pet-šest dječaka koji su ga skinuli i bježeći u nepoznatom pravcu bacili u obližnji jarak.




Pusta smo pronašli, ali obezglavljenog, jer mu je otrgnuta glava. Čavjanske maškare će ga popraviti, vratiti glavu, međutim, više ga neće dizati na stup srama kako se ovaj nemili događaj ne bi ponovio. Točnije, stavit će ga na stup na dan njegova paljenja – smaknuća, 5. ožujka. Pronalaskom pusta svi smo odahnuli, jer smo se bili suočili s ozbiljnim problemom kome ćemo natovariti sve grijehe i nedaće iz prošle godine. Srećom, Maminjo je pronađen i platit će za sve grijehe – kaže načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.