Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
23. veljače 2020.
Kreće karavana

foto Sve je spremno: Večeras u Rijeci počinje novo izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera

Foto: M. GRACIN
Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2019. u 8:49 2019-06-16T08:49:00+02:00

Festival Melodije Istre i Kvarnera sedmodnevnu turneju počinje večeras na riječkom Trgu Riječke rezolucije. Dvadeset kompozicija, neka nova i neka stara mikovska imena predstavit će još u Puli, Kastvu, Puntu, Novom Vinodolskom, te finalno u Opatiji

RIJEKA Uzavrele mikovske note u uzavrelom riječkom danu nije uspjela rashladiti ni turbo klima na Botelu Marina, na kojem je jučer Festival Melodije Istre i Kvarnera prvi put odsvirao repertuar ovogodišnjeg izdanja. U znoju lica svog mikovci su s orkestrom nalazili ono nešto što treba naći da bi sve na festivalu štimalo, i začudo - unatoč visokim temperaturema i znoju koji cijedi li ga cijedi, svi zadovoljni.

Dečki iz festivalskog orkestra - Mateo Žmak, Voljen Mlakar, Krunoslav Veršić, Frane Frleta i Damjan Brnić koji su na »Marinu« stigli još u ranim jutarnjim satima jučerašnjeg dana po zavrđetku proba rekoše - sve štima, sve pet. Gotovo identičan odgovor imali su i prateći vokali u sastavu Nataša Tonković, Anamarija Martinčić, Marina Mrazovac i Jure Kaurloto.

Prekaljena Mikovka, Mirjana Bobuš kratko je dobacila - a ča da rečen, stopila san se, ma ča se mora, drek ni teško! Druga mikovska diva, Vivien Galletta pak kaže:

- Za mlađahnih godina mi nije bilo jasno što te starije kolege vjećito njurgaju - zatvori, orvori, vruće, hladno... Sad mi je sve jasno. Znajuć da prognoza kaže da će narednih dana biti paklene vrućine ni malo se nisam dobro osjećala, ali svoj nastup na MIK-u smatram kao svojevrsan dug zavičaju i unatoč vrućinama, ja sam tu. Još ako dodam da imam i pjesmu u koju sam se na prvu zaljubila, ma, briga me - nek’ prži. Zdurat ćemo.

MIK Foto Marko GRACIN (1)

Vjeko Alilović, izvršni producent festivala uoči prve festivalske večeri koja će biti up’riličena večeras u 21 sat na Trgu Riječke rezolucije konstatirao je kako je sve na svom mjestu, sve u najboljem redu, sve pod kontrolom i sve, kao i svi spremni na MIK 2019. godine.

Provjere radi, upitali smo i onog koji čuva vreću »mikovskih buha«, inspicijenta Marka Purića koji je zaključio sljedeće:

- Da bih riječ rekao!

MIK Foto Marko GRACIN (4)

Dakle, večeras u Rijeci, sutra u Puli, pa u utorak, 18. lipnja na kastavskoj Crekvini, potom u Puntu, u četvrtak 20. lipnja u Novom Vinodolskom i finalno 22. lipnja u subotu na opatijskoj »Ljetnoj«. To je vozni red mikovske karavane, pa tko voli nek’ izvoli.

MIK Foto Marko GRACIN (3)

MIK Foto Marko GRACIN (5)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.