Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
18. veljače 2020.
KD Kozala ne stigne očistiti korov

foto Svake godine ista priča: U Dragi se do grobova treba probijati uz pomoć mačete

 Obrasli putevi, obrasli stari grobovi / Foto Helena FOGAŠ
Obrasli putevi, obrasli stari grobovi / Foto Helena FOGAŠ
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2019. u 12:09 2019-08-20T12:09:19+02:00

Košnja trave na manjim gradskim grobljima započela je početkom prošlog tjedna, obavljena je na grobljima Gornja Drenova i Donja Drenova, a groblje Draga došlo je na red krajem prošlog tjedna 

RIJEKA Nije moguće istovremeno na svim gradskim grobljima, pa tako i groblju Draga, površine 3.677 četvornih metara, postići jednak standard usluge, budući da KD Kozala održava osam riječkih gradskih groblja čija se ukupna površine prostire na više do 575.00 četvornih metara, stoji u odgovoru kojeg smo dobili od ovog poduzeća koje održava riječka groblja, a vezano za problem visokog raslinja na groblju Draga.

Naime, i prošle godine nekako u ovo vrijeme zaprimili smo dojavu čitatelja da je groblje Draga, pogotovo njegov stari dio, zapušten i da su prilazne staze obrasle travom.

Kako od silne trave pristupiti grobnom mjestu / Foto Helena FOGAŠ

- Korov je tu jako visok, tako da je vlasniku potrebna mačeta da se probije do grobova. A u travi mogu biti i zmije. Jako nezgodno. Ako nisu u stanju imati pod nadzorom travu, neka onda snize cijenu grobarine pa umjesto da plaćamo 300 kuna, neka sve to iznosi 100 kuna. Čini se da Draga nema isti tretman kao neka druga groblja, stoji u reakciji čitatelja.Upitali smo koji režim košnje ima ovo poduzeće. Saznajemo da je košnja trave na manjim gradskim grobljima započela početkom prošlog tjedna, izvršena je grobljima Gornja Drenova i Donja Drenova, a da je groblje Draga došlo na red baš nekako u vrijeme novinarskog upita.

Korov na stazama i putevima na grobljima tretira se i prskanjem i to tri puta godišnje: tijekom travnja, srpnja, listopada, a što obavlja specijalizirana firma. U tu se svrhu godišnje izdvoji 80.000 kuna. Sve se to odrađuje prema planu i redoslijedu po pojedinim grobljima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.