Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Dana nezavisnosti BiH

'Susret u sevdahu' u srijedu u HKD-u na Sušaku

Susret u sevdahu 2015. / NL arhiva
Susret u sevdahu 2015. / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 5. veljača 2018. u 16:01 2018-02-05T16:01:00+01:00

Uz ansambl Šadrvan KD Ljiljan, na koncertu će nastupiti gosti vrsna pjevačica Milka Čakarun Lenac, Šehad Komić, nenadmašivi kantautor iz BiH, te 14 Strings Duo

RIJEKA Ovogodišnji »Susret u sevdahu« bit će održan u srijedu, 7. veljače, u 19.30 sati u HKD-u na Sušaku, u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Kulturnog društva Bošnjaka i prijatelja »Ljiljan«.

Uz ansambl Šadrvan KD Ljiljan, na koncertu će nastupiti gosti vrsna pjevačica Milka Čakarun Lenac, Šehad Komić, nenadmašivi kantautor iz BiH, te 14 Strings Duo.

Koncertno događanje »Susret u sevdahu« bit će održano pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, Grada Kastva i Primorsko-goranske županije, a ulaz je besplatan.

Predsjednik KD Ljiljan Zlatan Bakalović pozvao je sve zainteresirane da dođu na koncert i sevdahom napune svoju dušu. Pojasnio je da će i četvrti »Susret u sevdahu«, poput onih ranijih, biti mjestom ne samo predstavljanja bosanske kulture, već i mjesto spajanja više kultura, i to objedinjenih u sevdahu kao glazbenom izričaju.

Naglasio je da je lani kao gost nastupio Joso Butorac, a ove će godine imati zadovoljstvo, među ostalima, ugostiti Milku Čakarun Lenac, koja, kaže, pjevanje sevdaha vidi kao osobni izazov.

»Susret u sevdahu« najavili su i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku Mensur Ferhatović, te zamjenica mu Emina Jusufpahić, ujedno suorganizatori ove manifestacije.

Oni su iskoristili prigodu najaviti i druga događanja u okviru proslave Dana nezavisnosti BiH, kao što su predavanje novinara i diplomata Zlatka Dizdarevića o stanju i perspektivama Bosne i Hercegovine.

Pred KD Ljiljan u travnju je niz događanja kojim će obilježiti petu obljetnicu uspješnog djelovanja ovog društva koje okuplja Bošnjake i njihove prijatelje iz Primorsko-goranske županije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik
Novi sustav odašiljanja televizijskog signala pred vratima

Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik