Prisjetili se školskih dana

Sušački maturanti proslavili 70 godina mature

P. N.

Nakon ugodnih sat vremena provedenih u Gimnaziji, maturanti iz generacije 1947./48. pošli su na ručak

Nakon ugodnih sat vremena provedenih u Gimnaziji, maturanti iz generacije 1947./48. pošli su na ručak

Od 31 ondašnje  maturantice, još živo njih 11 od kojih su na proslavi bile Dragica Galović Fizir, Vilka Kružić Obsieger i Antica Miloš Ramini. Od 51 ondašnjih maturanata živa su četvorica od kojih su na proslavi bili Vjekoslav Bakašun, Vlado Kaftanić i Josip Reš



Maturanti iz generacije 1947./48. Gimnazije na Sušaku proslavili su 24. svibnja 2018. u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji 70 godina mature.


Naša je matura bila davno, a danas je, od 31 ondašnje  maturantice, još živo njih 11 od kojih su na proslavi bile Dragica Galović Fizir, Vilka Kružić Obsieger i Antica Miloš Ramini.


Od 51 ondašnjih maturanata živa su četvorica od kojih su na proslavi bili Vjekoslav Bakašun, Vlado Kaftanić i Josip Reš.




Nakon što nas je pozdravila ravnateljica Đudita Franko, pogledali smo PowerPoint prezentaciju s nizom fotografija iz školskih dana i prijašnjih proslava.


Nakon ugodnih sat vremena provedenih u Gimnaziji, pošli smo na ručak gdje smo na terasi restauranta Trsatica proveli još ugodnih skoro četiri sata u osvježavanju školskih dana.


Rastali smo se u uvjerenju da će netko 2023. godine ipak proslaviti i 75. godišnjicu naše mature. (Vjekoslav Bakašun)