Radovi na cestama

Strossmayerova i Janka Polića Kamova gotove krajem idućeg tjedna

Marinko Glavan

U Liburnijskoj ulici asfaltirane su dvije prometne trake u smjeru Opatije, a nakon što budu završene preostale dvije započet će radovi u Istarskoj ulici i dalje prema Preluku



RIJEKA » Asfaltiranje Strossmayerove i Ulice Janka Polića Kamova trebalo bi biti u cijelosti završeno do kraja idućeg tjedna, potvrđeno je iz Rijeka prometa. Radovi se izvode u sklopu devet milijuna kuna vrijednog projekta Hrvatskih cesta kojim će na potezu od Plumbuma do Preluka biti postavljen novi asfalt.


  U Ulici Janka Polića Kamova jučer je dovršeno postavljanje nosivog sloja asfalta, a u narednih tjedan dana bit će postavljen i habajući sloj. U Strossmayerovoj je oglodan stari asfalt, trenutno traju radovi na nivelaciji, a bude li vrijeme sklono građevinarima i tamo će radovi biti gotovi do iduće nedjelje.


  Na drugom kraju grada, u Liburnijskoj ulici asfaltirane su obje desne prometne trake u smjeru Opatije, a nakon što bude završeno i asfaltiranje preostalih dviju traka započet će radovi u Istarskoj ulici i dalje prema Preluku.




  Radovi su dosad proticali bez većih gužvi, no to će se sigurno promijeniti već krajem idućega tjedna. Tada će, naime, početi obnova asfalta na križanju Fiumare i Ulice Žrtava fašizma, što će, procjenjuju u Rijeka prometu, rezultirati prometnim gužvama i zastojima. Radovi na ovom iznimno prometnom gradskom raskrižju potrajat će desetak dana, no gužve ni nakon toga neće jenjati, budući da će neposredno nakon toga početi asfaltiranje Fiumare.


  S obzirom da je riječ o najopterećenijim gradskim prometnicama, a za tjedan dana počinje i školska godina, što kada i nema većih radova donosi gužve, uz poštivanje privremene prometne regulacije vozačima preostaje jedino da budu beskrajno strpljivi.