Kandidatkinja za županicu

Strenja Linić: “Građani su taoci premijera koji ne priznaje demokratske vrijednosti”

Damir Cupać

Ines Strenja Linić / Snimio Damir ŠKORMLJ / NL arhiva

Ines Strenja Linić / Snimio Damir ŠKORMLJ / NL arhiva

"Mi ne želimo biti u vlasti radi vlasti, nego zbog promjena koje treba unijeti u politiku. To smo dokazali u Saboru. Stoga je to i moj imperativ, biti servis i struna potpora svim naseljima, gradovima i općinama. Vaše povjerenje neću iznevjeriti", obećala je Strenja-Linić



RIJEKA Mostova kandidatkinja za županicu Ines Strenja-Linić poručila je na predstavljanju izbornoga programa da više nije dovoljno biti dobar, biti miran, neprimjetan.


– Opozicija ima svoju ulogu jer ako nije dovoljno dobra, pozicija se gubi, ne reagira, samo odrađuje zadano, bez iskoraka naprijed. Takav je bio dosadašnji rad u Županijskoj skupštini. Za razliku od aktualne vlasti, Most će biti servis građana. Obećajem da ćemo u našoj županiji razvijati institucije i kulturu direktne demokracije, poštovat ćemo građanske inicijative. Mi ne želimo biti u vlasti radi vlasti, nego zbog promjena koje treba unijeti u politiku. To smo dokazali u Saboru. Stoga je to i moj imperativ, biti servis i struna potpora svim naseljima, gradovima i općinama. Vaše povjerenje neću iznevjeriti, obećala je Strenja-Linić.


Ona je pozvala sve građane da se zajedno bore i da se usude izabrati promjenu jer je drugačija politika moguća.




– To smo pokazali na razini države i to želimo pokazati i ovdje. Ovi lokalni izbori događaju se istovremeno s turbulentnim trenucima hrvatske političke scene. Ponosna sam na naše ministre, na  Božu Petrova, svih nas 15 zastupnika jer smo još jednom pokazali da obraz nema cijenu. Hrvatski građani su trenutno taoci premijera Plenkovića koji ne priznaje demokratske vrijednosti. Hrvatska javnost zaslužuje znati zašto štiti ministra koji je znao za stanje i malverzacije u Agrokoru. Premijer očito interese određenih grupacija stavio ispred javnog interesa i interesa građana naše zemlje. Jer oni koji su za korupciju i prikrivaju kriminal neprijatelji su hrvatskoga naroda i rade protiv nacionalnih interesa, naglasila je Strenja-Linić, zaključivši da je njezin moto »Djeluj nacionalno, srcem regionalno«.


Podršku njezinoj kandidaturi i projektu Mosta u Primorsko-goranskoj županiji dao je i bivši ministar Vlado Orepić.


– Pokušajmo zajedno osvijestiti neke stvari. Mi smo trenutno svjedoci mentorske politike, a mentorska politika je uništila Hrvatsku, ukrala je vlast narodu. Vlada je nelegalna. Parlamentarna većina se razišla, a nova nije potvrđena. Ovako dalje ne ide. Situacija je dramatična, a Hrvatska treba raskinuti okove lopovske privatizacije, izjavio je Orepić.


Kandidatkinja za zamjenicu županice Dijana Pintar najavila je da će sve napraviti da Gorski kotar postane projekt Gorski kotar, dok je drugi kandidat za zamjenika Bojan Kreso na primjeru Omišlja iz kojega dolazi upozorio na uzurpaciju pomorskoga dobra, na manipulacije prostornim planovima, te na otimanje lučice koju su gradili građani Omišlja.