Dječja igrališta

Stop vandalima: Park na Mlaki sada nadzire – kamera

Ljiljana Hlača



RIJEKA Tijekom ljeta u opremu dječjih igrališta i parkova Grad Rijeka investirao je ukupno 246.625 kuna. Na dječjim igralištima na lokacijama u ulicama Marijana Stepčića 24, Baretićevo 11, Ede Jardasa 32, Tihovac 16, Meštrovićeva 5 i Josipa Završnika postavljene su nove kombinirane sprave za igranje, uz prethodno uklanjanje starih metalnih tobogana. Jedna takva sprava je postavljena početkom ljeta i na Pavlinskom trgu. Izvođač ovih radova je bila tvrtka Stribor Oprema s kojom je Grad Rijeka sklopio ugovor za poslove nabave i ugradnje sprava na lokacijama na području Grada Rijeke. Vrijednost ugrađene opreme na ovim lokacijama je 125.625 kuna.


Građevinski su uređena dječja igrališta kao i igrališta za igru s loptom (košarka, mali nogomet) na lokacijama Tihovac 4, Franje Čandeka 8, Hegedušićeva 14, Meštrovićeva 5, Mire Raduna Ban 14, Franje Čandeka 3, Tihovac 16, Baretićevo, Ede Jardasa 32. Izvođači ovih radova bile su tvrtke Parkovi plus i KD Čistoća s kojima Grad ima sklopljen ugovor za građevinsko održavanje i održavanje komunalne opreme na dječjim igralištima. Vrijednost ovih radova je bila 121.000 kuna.


Upitali smo što je sa sanacijom »znanstvenog kutka« u parku na Mlaki koji je u više navrata bio na meti vandala. Iz Odjela gradske uprave za komunalni sustav kažu da je u tijeku postupak dogovora oko popravka devastirane Glazbene sprave i izbora nove sprave. Cijelu lokaciju sada nadzire i kamera budući da su sprave koje čine ovaj park vrlo skupe.