Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 4n
Sutra: 3° 3° 4n
19. siječnja 2019.
Dnevno izvješće

Što su u protekla 24 sata radile hitne službe: Osam HGSS-ovaca tražilo strankinju, a ona sama našla put

snimio Sergej Drechsler
snimio Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 8. lipanj 2018. u 8:49 2018-06-08T08:49:26+02:00

Govoreći o stanju u prometu, nadležbne službe upozoravaju da su kolnici mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru, odnosno da na tom području ima i nešto magle koja smanjuje vidljivost.

Prema dnevnom izvješću za područje Primorsko-goranske županije, Područni ured za zaštitu i spašavanje Rijeka kroz minula 24 sata zaprimio je 112 poziva.

- Od zaprimljenih poziva možemo izdvojiti preusmjerene pozive nadležnim službama radi intervencija: na HMP 72 poziva, vatrogasce 3 poziva, na policiju 36 poziva, na HGSS 1 poziv, izvijestili su iz Područnog ureda,

Od značajnijih događaja "odrađenih" preko Centra 112, izdvojen je jedan jučerašnji medicinski helikopterski let sa otoka Raba za Rijeku, pri kojem je pacijent prevezen u KBC Rijeka, zatim jedna lakša prometna nezgoda. U pitanju je pad motocikliste, koji je ozlijedio nogu te je prevezen u KBC Rijeka.

- Stanica HGSS Rijeka je pokrenula potražnu akciju za stranom državljankom koja se izgubila u šumi između Baške i Punta, međutim sama je pronašla put te je akcija obustavljena. U potragu krenulo 8 pripadnika HGSS sa 2 vozila, stoji u izvješću.

Govoreći o stanju u prometu, nadležbne službe upozoravaju da su kolnici mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru, odnosno da na tom području ima i nešto magle koja smanjuje vidljivost.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Iz Područnog ureda podsjećaju da je u vremenskom razdoblju od 01.lipnja do 31.listopada zabranjeno je svako loženje vatre na otvorenom prostoru.

- Otvorenim prostorom smatra se poljoprivredno zemljište, zaštićeni dijelovi prirode, šume i zemljišta u neposrednoj blizini šume, gradski parkovi i okućnice, odlagališta otpada te obalni pojas.

Policijska uprava primorsko-goranska će kršenje propisa sankcionirati prekršajnim nalozima i mjerama u skladu kaznenih odredbi Zakona o zaštiti od požara, zaključuje se u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka