Malo drugačiji press kolegij

Stilin i Fabijanić “kockicama” čestitali Vatrenima u Rusiji

Tihana Tomičić

Najavili Skupšinu PGŽ-a – Erik Fabijanić i Edita Stilin

Najavili Skupšinu PGŽ-a – Erik Fabijanić i Edita Stilin

Bila je to prilika i da se najavi 13. sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak, 12. srpnja. Na dnevnom redu je 16 točaka, a vijećnici će između ostalog raspravljati o sufinanciranju projekta rekonstrukcije i dogradnje osnovne škole u Dražicama te izgradnje školske sportske dvorane



RIJEKA    Pobjeda Hrvatske nad Rusijom obilježila je današnji redoviti press kolegij u Županiji –  predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnica za obrazovanje Edita Stilin »kockasti« su čestitali hrvatskim nogometašima, a bila je to prilika i da se najavi 13. sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak, 12. srpnja.


Na dnevnom redu je 16 točaka, a vijećnici će između ostalog raspravljati o sufinanciranju projekta rekonstrukcije i dogradnje osnovne škole u Dražicama te izgradnje školske sportske dvorane.


Fabijanić je izvijestio i o dopisu Ministarstva poljoprivrede o dodjeli oznake izvornosti za ukupno 19 proizvoda, među kojima su čak tri s područja Primorsko-goranske županije: krčki pršut te krčko i cresko maslinovo ulje.




Također je informirao i o nastavku akcije ljetnog prihvata djece iz Vukovara –   prva grupa od 50 djece stigla je u subotu i smještena je u Velom Lošinju.  


Financiranje još jednog velikog infrastrukturnog projekta, sustava za zasnježenje na Platku također je jedna od točaka dnevnog reda. Pred županijskim vijećnicima odluka je i o Akcijskom planu za uključivanje Roma u Primorsko-goranskoj županiji, zatim više koncesijskih odluka.


Edita Stilin  najavila je dovršetak gradnje  školske dvorane u Puntu, završetak dogradnje osnovne škole u Čavlima, gradnju nove škole u Marinićima, sportske dvorane Medicinske škole, dogradnju škole u Rabu, a u ovoj godini za te je investicije u proračunu Primorsko-goranske županije osigurano 17 milijuna kuna.