Prva dama karnevala

Stella Paris nova kraljica riječkih karnevalista

Ivana Kocijan

Druga pratilja Ana Tancabel, kraljica Stella Paris, Meštar Toni i prva pratilja Martina Gibičar / Foto Roni BRMALJ

Druga pratilja Ana Tancabel, kraljica Stella Paris, Meštar Toni i prva pratilja Martina Gibičar / Foto Roni BRMALJ

Prvom pratiljom proglašena je Martina Gibičar, predstavnica Halubajskih mažoretkinja, a druga je pratilja Ana Tancabel iz karnevalske skupine Vavek parićani

RIJEKA » Imamo kraljicu! Stella Paris iz Mesopusne kumpanije Grada Grobnika sinoć je u Dvorani mladosti na Trsatu proglašena dvadesetom prvom damom riječkih karnevalista. Stellu, 20-godišnju studenticu, titulom kraljice Riječkog karnevala ovjenčali su Meštar Toni i prošlogodišnja kraljica Vedrana Šegulja, koja joj je prepustila krunu i plašt.  

  Prvom pratiljom proglašena je Martina Gibičar, predstavnica Halubajskih mažoretkinja, a druga je pratilja Ana Tancabel iz karnevalske skupine Vavek parićani. Skupinom s najkarnevalskijim scenskim nastupom, odnosno najboljom koreografijom proglašena je Mesopusna kumpanija Grada Grobnika novopečene kraljice. 


  Program je u Dvorani mladosti započeo – glazbom, tj. svirkom Maura Staraja i njegove grupe La Banda koji su sinoćnji nastup iskoristili za predstavljanje novog albuma. 


  Domaćini veselog izbora bili su Josip Krmpotić i Robert Ferlin, legendarni voditeljski dvojac koji se na pozornicu došetao s kišobranima u rukama. Kišobrani su se tijekom večeri često pojavljivali na pozornici, što nimalo ne čudi ako se zna da je tema večeri bila (kišno) »Ljeto u Rijeci«. 




  Sinoćnja svečanost u »najbedastijem, što se karnevala tiče, gradu na svijetu«, započela je mimohodom karnevalskih zastava u kojem su se predstavile karnevalske grupe: KU Vavek parićani (Matulji), Šmričke mačkare (Šmrika), Najpusna divojka (Matulji), Udruga Halubajke (Viškova), MK Grad Grobnik, Kumpanija z Halubja (Viškovo), Halubajske mažoretkinje (Viškovo), KU Pom-F-Ri (Rijeka) i KU Zijat, sost, tancat i pit (Matulji). Uslijedilo je predstavljanje grupa i kandidatkinja, a nakon raznovrsnih scenskih nastupa, na red su došli »intervjui« s potencijalnim kraljicama. 


  O najboljima je odlučivao mnogočlani stručni sud u sastavu: Davor Ćuška, Vedrana Šegulja, Maja Tomažić Jakumatović, Robi Turato, Maja Stepančić, Boris Bandera i Robi Krulić. Za brojanje glasova bile su zadužene tri dame: Gordana Klimko, Branka Malnar i Slavica Mrkić Modrić. 


  Prije nego što je obznanjeno ime ovogodišnje kraljice, riječki je gradonačelnik Vojko Obersnel, jubilarni petnaesti put za redom, prepustio ključ grada Meštru Toniju i riječkim maškarama.