Gradnja na proljeće

Stanovi POS-a u Šmriki prve stanare dobivaju za godinu dana

Biljana Savić

Parcela na kojoj će biti izgrađena zgrada je nešto veća od 8 tisuća četvornih metara / Foto Ivica TOMIĆ

Parcela na kojoj će biti izgrađena zgrada je nešto veća od 8 tisuća četvornih metara / Foto Ivica TOMIĆ

Šmrika je drugo po veličini naselje na području Grada Kraljevice i, što je još važnije, Šmrika je najbrže rastuće naselje u Kraljevici; ima sve više mladih obitelji i sve više djece i tendenciju da će se u budućnosti sve više širiti



KRALJEVICA – POS-ovi stanovi u Šmriki svoje bi stanare trebali dobiti za godinu dana, a izgradnja bi trebala početi ovog proljeća. Jučer su predugovor u povodu izgradnje građevina prema provedbenom Programu društveno poticane stanogradnje, odnosno izgradnje stambeno-poslovne zgrade POS-a u Šmriki potpisali gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić.


Projektantica i arhitektica Martina Gudac predstavila je idejno rješenje stambeno-poslovne zgrade u Šmriki u čiju izgradnju se kreće ubrzo po potpisivanju predugovora, potkraj ovoga proljeća. Parcela na kojoj će biti izgrađena zgrada je nešto veća od 8 tisuća četvornih metara i u vlasništvu je Grada Kraljevice, a na poziv za iskaz interesa za podnošenje pisma namjere za kupnju poslovnog prostora u budućoj POS-ovoj zgradi javilo se više od 30 obitelji. No, u ovoj će zgradi na dvije etaže biti osam stanova, od 72,3 i 51,3 kvadrata, a u prizemlju će biti poslovni prostori, market, pošta i još jedan koji čeka najmoprimca, dok će iza zgarde biti javno parkiralište.


– Poslovnih prostora u Kraljevici ima, ali nisu na adekvatnim lokacijama, pa je ovo zaista odlično rješenje, kazala je Turina Đurić, dodavši da će nova stambeno-poslovna zgrada biti prislonjena uz budući trg Šmrike, odnosno novo središte ovoga naselja koje očito našušta ruralna i poprima urbana obilježja. No to je, najavila je, samo prva faza izgradnje središta ovog kraljevičkog naselja.




– Ubrzo nakon izgradnje ove prve, najvjerojatnije kreće izgradnja još jedne POS-ove zgrade sa 12 stanova. Šmrika je drugo po veličini naselje na području Grada Kraljevice i, što je još važnije, Šmrika je najbrže rastuće naselje u Kraljevici; ima sve više mladih obitelji i sve više djece i tendenciju da će se u budućnosti sve više širiti. Vrlo vjerojatno ćemo za koju godinu staru područnu školu u Šmriki prekonstruirati u dječji vrtić, a vrlo je izvjesna i izgradnja nove osnovne škole i sportsko-rekreacijskog centra, najavila je gradonačelnica.