Ljutiti stanari

Stanari ulice Oktavijana Valića ogorčeni zbog HEP-ovog gradilišta na Kozali

Ljiljana Hlača

Kiša isprala pijesak i materijal i stvorila nove probleme / snimio S. DRECHSLER

Kiša isprala pijesak i materijal i stvorila nove probleme / snimio S. DRECHSLER

Sanacija popločenog dijela počet će ovih dana, kada izvođač odluči kako će vratiti ploče koje su u lošem stanju, a u ostatku ulice tek početkom listopada



Stanari Ulice Oktavijana Valića, koja je više od dva mjeseca raskopana zbog polaganja strujnih kablova, još će se neko vrijeme morati naoružati strpljenjem. Investitor ovih radova, HEP, tek će ovih dana započeti sa sanacijom dijela ceste koji je popločen granitnim kockama. Sanacija gornjeg dijela ulice, gdje radovi još nisu završeni te su rovovi otvoreni, najavljuje se tek početkom listopada. Stanari ove uske ulice ogorčeni su zbog vrlo spore dinamike radova, a osobito zbog nesaniranih iskopa koji se ispiru uslijed kiša. Za dio stanara ulica je ovim projektom potpuno devastirana.


»Kiša je ovog vikenda pijesak i ostali građevinski materijal isprala iz iskopa i prouzročila probleme vozačima, ali i pješacima, osobito djeci te starijim osobama koji su morali zaobilaziti kamenje i sitni šljunak po cesti, i bilo je jako sklisko«, ukazao nam je e-mailom jedan čitatelj, stanovnik Ulice Oktavijana Valića. Mail nam je poslao ovoga vikenda, nakon obilne kiše u Rijeci. Uz izvođača, nakon kiše cestu su ovoga vikenda čistili i stanari. Ukupna duljina zahvata u Ulici Oktavijana Valića je 700-tinjak metara. Na upit zbog čega nije saniran dio ulice koji je već zapravo popločen kockama i naočigled gotov jer je zatrpan, iz HEP-a odgovaraju da su razlog zapravo kocke.


– Izvođač se još nije odlučio za način njihove postave. Inače, kocke su u jakom lošem stanju, a moraju se vratiti na mjesto. No, do kraja ovog tjedna izvođač bi trebao započeti s tim procesom – rekli su nam u HEP-u. Dodaju da se još nije dogodilo da se u Rijeci nešto raskopalo, a da nikome pri tome nije zasmetalo. Nakon Ulice Oktavijana Valića, HEP će kopati duž Ulice Kozala.