Akcija "Koga briga..."

Sretan Božić svima, ne samo odabranima: Na Badnjak točno u podne svi na Korzo

Danijela Bauk

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Raštimani orkestar Udruge »Koga briga...« pjevati božićne pjesme i skupljati slatkiše, ulje, šećer, konzerve, mlijeko, rižu, deterdžent za suđe, šampone, sapune, a sve za korisnike Socijalne samoposluge Kruh sv. Elizabete



Sretan Božić svima, ne samo odabranima! Dođite i pridružite nam se na Badnjak, na Korzu, točno u podne kad će raštimani orkestar Udruge »Koga briga…« pjevati božićne pjesme i skupljati slatkiše, ulje, šećer, konzerve, mlijeko, rižu, deterdžent za suđe, šampone, sapune, a sve za korisnike Socijalne samoposluge Kruh sv. Elizabete.


Poruka je to promo videa snimljenog na riječkoj žili kucavici – Korzu. A poruku su snimili članovi Udruge »Koga briga…« i organizatori humanitarnog zbivanja koje se drugu godinu održava točno u podne na Badnjak u srcu Rijeke: Luka Brnčić, Iva Holer, Vanja Seršić, Lorena, Nataša, Denis i Dennis Jakus, te obitelj Sirotich – Kristian, Laura, Albert, Marta i Antonija.


– Vrijeme je darivanja i mislimo da je ovo pravo vrijeme za ovu inicijativu kojom želimo uljepšati Božić onima kojima je najpotrebnije, a to su korisnici Socijalne samoposluge Kruh Sv. Elizabete. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da nam se u nedjelju pridruže u božićnim pjesmama, zapjevaju s nama ako žele, te donesu slatkiše, ulje, šećer, konzerve, mlijeko, rižu, deterdžent za suđe, šampone, sapune…, veli nam Kristian Sirotich, inače zajedno s Lukom Brnčićem, bivšim trenerom Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Forca, pokretač akcije »Koga briga…«.




Video koji su snimali tijekom srijede, već u četvrtak će »osvojiti« Facebook kako bi se akciji, bilo pjevanjem, bilo doniranjem, ili čak i oboje, pridružio čim veći broj građana Rijeke.


A kako je sve počelo? Prošle godine ova je ekipa riječkih entuzijasta izvedbom božićnih hitova prikupljala slatke donacije za štićenike Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić.



– Ta akcija, koju smo osmislili na jednom zajedničkom druženju, a potom o tome razgovarali s prijateljima i kolegama koji su nam odmah kazali da će nam se pridružiti u pjesmi, bila je pun pogodak, pa smo mališane Doma za nezbrinutu djecu razveselili kilogramima raznih slatkiša. Ma donacija je bilo toliko da smo opskrbili i Socijalnu samoposlugu, Forticu i dom u Selcu, kaže Luka Brnčić.


Valja istaknuti kako će »raštimani orkestar« činiti svi oni koji to žele, znali oni pjevati ili ne, a na repertoaru su božićni evergreeni.