Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
22. travnja 2019.
Dječji tjedan

Sportski duh od malih nogu: Biciklijada, romobilijada, rolerijada i ulična utrka najmlađih ''okupirali'' Korzo

Foto R. Brmalj
Foto R. Brmalj
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2018. u 17:58 2018-10-13T17:58:41+02:00

RIJEKA - Prelijepi jesenski sunčan dan bio je idealan za održavanje utrke na Korzu. Naime, povodom Dječjeg tjedna na Korzu ispred Radio Rijeke održana je Biciklijada, romobilijada, rolerijada i ulična utrka u organizaciji Društva Naša djeca Rijeka.

Bilo je lijepo vidjeti toliko dječice na Korzu a u natjecanjima su sudjelovala djeca predškolskog uzrasta te učenici od prvog do osmog razreda u jednoj ili više disciplina. Natjecatelji su koristili svoje bicikle, romobile, role uz obaveznu kacigu i štitnike kazala je tajnica Društvo Naša djeca Svjetlana Mazaroli-Jurišić i potom dodala:

- Jako smo zadovoljni s odazivom djece. U utrkama je sudjelovalo oko 250 djece. Ovo je tradicionalno natjecanje u povodu Dječjeg tjedna, trideseto po redu. Naime, svake godine organiziramo ove utrke. Natjecanje smo organizirali u suradnji s HAK-om a mentori su Ivan Misija i Vojmir Turak uz sudjelovanje studenata Filozofskog  fakulteta, Srednje ekonomske škole i volontera Društva Naša djeca Rijeka. Imamo sreće što je vrijeme lijepo i veseli smo. Došli su i roditelji i učitelji, a bilo bi lijepo da se ovakvo jedno događanje organizira jednom mjesečno recimo svake subote u mjesecu.

G1310BR8

Utrke i druženje traju cijelo jutro. Svi dobivaju priznanja a oni koji se iskažu u prvom, drugom i trećem mjestu svake discipline ponasob dodjeljujemo diplomu. Među najboljima su učenici OŠ Srdoči, OŠ Gornja Vežica i OŠ Eugen Kumičić. Oni su postigli najbolje rezultate. Ovom prigodom bih kazala da je bitno da se kod djece razvija sportski i natjecateljski duh, da se bave sportom i zdrav način života istaknula je Mazaroli-Jurišić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš