Uoči Jadranskog derbija

Zlomislić: Hajduk je jak, mi smo bolji

Orlando Rivetti

RIJEKA  Rijeka i Hajduk odigrat će 120. jadranski derbi, odnosno 120. susret za prvenstvene pobjede računaju li se i utakmice odigrane u ligi bivše države. Tradicija je još uvijek na strani Splićana (53 pobjede, 39 remija, 27 pobjeda Rijeke), iako su se posljednjih godina i u tom dijelu počeli osjetno mijenjati odnosi snaga. »Rijeka« tri godine ne zna za poraz na Poljudu, a Hajduk je posljednji put slavio na Kantridi 21. ožujka 2012. godine. Računaju li se uz prvenstvene i utakmice kupova dviju država i hrvatskog superkupa »bijeli« i »bili« do sada su odigrali 133 utakmice, 32 su završile pobjedom Rijeke, 46 remijima, a 55 susreta dobili su Splićani.    

   Matjaž Kek je na presicu doveo Zlomislića. Prije utakmice sa Zagrebom pored trenera stajo je Leovac, pa nije igrao. Zlomislić bi ipak mogao početi utakmicu.


   – Tanki smo u veznom redu. Velika je potrošnja energije. Tu možda nešto zarotiramo, zagonetan je kao i uvijek dan uoči utakmice bio Matjaž Kek.


   A Zlomislić je kao – zapeta puška.




   – Čeka nas veliki Hajduk, velika utakmica za veliku pobjedu. Jednostavno rečeno, noć za pamćenje. Jedva čekamo početak. Motiva ne nedostaje, Hajduk je jak, mi smo bolji – rekao je Zlomislić.


   Kek je bio dobro raspoložen, na upit kakav Hajduk očekuje, brzo će:


   – Neću kazati, vi ćete napisati, a oni okrenuti ploču…


   Svaki je detalj bitan u takvim utakmicama.


   – Imamo igrača koji mogu i znaju, puna je mobiliacija, utakmica dolazi u pravom trenutku. Ne smije nas zavarati posljednja utakmica na Kantridi, kada je Hajduk ostao s desetoricom, a mi glatko dobili. Čeka nas tvrda kost.


   Krstanović ima zamotanu nogu?


   – Mogao je zamotati i glavu. Igrat će. Ima vremena za odmor, ne može igrati protiv Vikingura.


   Po noći se bolje vidi vatromet?


   – Nećete me navući… Ali bolje je igrati u noćnom terminu.