Humanitarna utakmica

Zamet i Zagreb CO igrali za Deana Doknića

Igor Duvnjak

Rezultat je  bio u drugom planu, više od svega igralo se za pomoć malom Deanu Dokniću, dječaku oboljelom od cerebralne paralize 



RIJEKA Dolazak prvaka Zagreba, koji u Rijeci nije igrao još od 2010. godine, a još više humanitarni motivi pomoći Deanu Dokniću, djetetu oboljelom od cerebralne paralize, su nakon dugo vremena tribinu u novoj dvorani na Zametu itekako načičkali onima koji su  htjeli biti barem djelić velikog riječkog rukometnog srca. Gledatelji i aktivni sudionici ove plemenite manifestacije su tim ugodnim i sportski atraktivnim druženjem nastojali pomoći u nabavci potrebnih pomagala za maloga Deana.


   Rezultat je bio u drugom planu, ali je »Zamet« zbog suženog izbora igrača i nekolicine ozlijeđenih prvotimaca pojačao svoje redove momcima iz »Crikvenice«. Samo za ovu prilikuje vratio svog dugogodišnjeg golgetera Matea Hrvatina, finalista Svjetskog prvenstva 2009. godine te ljevorukog Igora Montanarija i beka Matiju Golika, a angažirao je i dvojicu mladih igrača susjedne »Kozale«, Sertića i Briškog.



Rade Doknić, otac malog Deana: Zahvaljujem Valteru Matoševiću, Mirzi Džombi, Vedranu Babiću te svim organizatorima ove utakmice. Hvala i svim igračima »Zameta« i »CO Zagreba« koji su nam svojim nastupom i dolaskom na utakmicu pomogli u našoj stuaciji.




   Dario Černeka: Hvala svim ljudima dobre volje koji su došli u tolikom broju i uveličali ovaj humanitarni i sportski spektakl. Hvala i »CO Zagrebu« koji je ovom gestom pridonio da malom Deanu i njegovim roditeljima omogućimo barem malo lakši život. Bilo je zadovljstvo sudjelovati u vom događaju.


   Zlatko Horvat: Drago mi je da sam poslije dugo vremEna došao u Rijeku. Imate zaista krasnu dvoranu. Uvijek ćemo se rado odazivati na utakmice s humanitarnim povodom.



Zamećani su poveli na samom početku, potom su viđena još tri izjednačenja do 3:3. Nakon toga su Stepančić, Brozović mlađi Valčić, Josip, počeli pokazivati »zakon jačega«. Naglo su se odvojili i u 13. minuti je bilo već 10:4. Pritom je Lovro Jotić dao već četiri gola do 15. minute i pokazao da nije samo prinova već i pravo pojačanje Zamećana. Gosti su na čelu s razigranim Zlatkom Horvatom imali pucački trening, na poluvremenu su vodili 20:11 u igri koja je lišena rezultatske neizvjesnosti obilovala atraktivnim potezima.


   U drugom dijelu se nastavilo u istim tonovima, gosti su lako kontrolirali igru i rezultat do konačnih 37:24. Nakon svega su svi, igrači i gledatelji otišli iz dvorane zadovoljni jer su sudjelovali u humanitarnoj akciji i jer su pridonijeli da se barem malo olakšaju tegobe Deana Doknića.


Krasan sportski dekor je bio idealna prilika za pljesak riječkim velikanima rukometa svjetske klase, Valteru Matoševiću i Mirzi Džombi. Trofejni asovi koji su iz »Zameta« nekada davno pojačali »CO Zagreba« su istrčali u dresu prvaka. Zaigrali su na početku, a onda su ti bivši asovi dobili veliki pljesak i cvijeće za sve ono što su dali sportu. 


__________________________


Humanitarna utakmica rukometaša: Zamet – Croatia osiguranje Zagreb 24:37 (11:20). Dvorana na Zametu. Gledatelja 1400. Suci: Bernobić i Kalčić (oba Rijeka). Nadzornik: Blagovčanin (Rijeka).


   ZAMET: Đurica, Klić, Černeka 2 (1), Uzelac 1, Stipčić 1, Golik 1, Sertić 2, Juričić, L. Kovačević 2, Briški, Jelušić 5, Slavić, Hrvatin 2, Jotić 6 (1), Majić, Montanari 2 (1).


   CROATIA OSIGURANJE ZAGREB: Mihić 3, Brozović 5, Stepančić 3, Šprem, Stevanović, Čorić 1, Šebetić 2, Ivić, Raković 2 (1), Horvat 7 (2), J. Valčić 5, T. Valčić 1, Obranović 1, Vuglač, A. Kovačević 3, Lukačec, Pavlović 4, Džomba, Matošević.


   Isključenja: Zamet 2, CO Zagreb 4 minute. Sedmerci: Zamet 4 (3), CO Zagreb 5 (3).