Liga prvaka

Zamećani večeras dočekuju Dubravu

Igor Duvnjak

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Pozivam gledatelje da dođu i da svi zajedno pobjedom zaokružimo sezonu i proveselimo se zbog četvrtog mjesta – kaže Mateo Hrvatin



RIJEKA Rukometašima »Zameta« preostalo još samo staviti točku na »i« ove sezone. Riječani će to učiniti večeras, za 20 sati zakazan je početak susreta s »Dubravom«. Zametska momčad je ugodno iznenadila plasiravši se u Ligu za prvaka i upravo se s »Dubravom« utrkuje za konačno četvrto mjesto.


– Mislim da svi možemo biti zadovoljni ovom sezonom – kaže Mateo Hrvatin, jedini iskusnik u riječkoj momčadi, pošto mu dugogodišnji prijatelj Milan Uzelac ne igra zbog ozljede mišića na nozi. – Preostaje nam još samo ova utakmica i ako pobijedimo s više od dva gola razlike osvojit ćemo četvrto mjesto. Uzmu li se u obzir ostvarenja iz prijašnjih godina, to je stvarno dobar rezultat.


Hrvatin oko sebe ima niz mladih igrača iz kadeta i mlađih kadeta, koji odrađuju svoje prve seniorske minute.– Malo mi je to čudno jer je u pitanju velika razlika u godinama. Ali, sigurno da je jedna dobra stvar što se može pružiti prilika mladim dečkima. Imamo mladost, dečki imaju talenta, sada je na njima da se bore i izbore za svaku minutu na terenu. Super je stvar što smo u poziciji da im možemo pružiti priliku. Oni iskorištavaju pruženo.

I rezultati u natjecanjima mlađih uzrasta se pokazuju dobrima te se ne treba bojati za budućnost, ako ti dečki budu radili i trenirali. Bez treninga, naime, nema ništa.




Zamećani su lako i uvjerljivo u subotu svladali »Umag«. Protiv »Dubrave« će to biti sasvim druga priča obzirom na kvalitete zagrebvačkih gostiju. Hrvatinu i društvu treba pobjeda od tri gola razlike kojom bi bili bolji u međusobnom ogledu s »Dubravom« i preuzeli joj četvrtu poziciju.


– Čak mi je i malo drago da će večeras biti malo neizvjesnija utakmica nego u subotu. Htio bih da sezonu uspješno privedemo kraju. Očekujem da ćemo uz pravi angažman zaokružiti sve osvajanjem četvrtog mjesta. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo uspjeti. Recept za uspjeh je uvijek isti. Mislim na angažman, borbenost i prije svega na obranu.


Budemo li igrali dobro u obrani, golmani iza nas će pokupiti te šuteve, a onda možemo ići u brze kontre i polukontre, davati lake golove. Bude li angažman na visini, nema straha. Pozivam gledatelje da dođu i da svi zajedno pobjedom zaokružimo sezonu i proveselimo se zbog četvrtog mjesta – zaključit će Hrvatin.