Treće poluvrijeme večerašnjeg susreta

Večeras promocija riječke ljepotice: Ovako će izgledati novi stadion Kantrida!

Ivan Volarić

Novi stadion s vanjske strane pomalo nalikuje »Bayernovoj« Alianz Areni, dok je unutrašnjost posvema nalik novom stadionu »Juventusa«. No, to i ne treba čuditi budući da idejni projekt potpisuje arhitekt Gino Zavanella, »autor« novoga stadiona »crno bijelih«, ideje kojega su bile prisutne i kada se projektirala Alianz Arene



RIJEKA » Dean Šćulac, dopredsjednik kluba i desna ruka Damira Miškovića, te Igor Načinović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, izašli su pred novinare i najavili ono što će se događati neposredno nakon isteka večerašnje utakmice i podjele trofeja.


Treće poluvrijeme Superkupa pripast će riječkoj ljepotici, novom stadionu na Kantridi, izgradnja koje bi trebala početi do kraja godine. Navijači i brojni uzvanici će neovisno o rezultatu utakmice Kantridu napustiti zadovoljni jer prema svim dostupnim informacijama novi stadion (kapaciteta nešto više od 14 tisuća) djeluje – impresivno. Svi koji su imali prilike vidjeti petominutni film koji će se danas prikazati ostali su ugodno iznenađeni, a sve to moći će vidjeti navijači poslije 22.30 sati.


Također, od 23 sata u promet će biti puštena posebna web stranica (www.stadionkantrida.hr) na kojoj će se moći vidjeti sve pojedinosti oko idejnog projekta stadiona.




U subotu je u Atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja s početkom u 11 sati zakazano potpisivanje Predugovora o osnivanju prava građenja između Grada Rijeke i tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Od ponedjeljka će pak u Narodnoj čitaonici Gradske čitaonice Rijeke pa u naredna tri tjedna svi građani imati prilike pogledati prezetnaciju idejnog rješenja projekta novoga stadiona.


Posebna zanimljivost je što će projekciju moći pogledati sjedeći na sjedalicima koje će biti postavljene na novom stadionu. Novi stadion s vanjske strane pomalo nalikuje »Bayernovoj« Alianz Areni, dok je unutrašnjost posvema nalik novom stadionu »Juventusa«. No, to i ne treba čuditi budući da idejni projekt potpisuje arhitekt Gino Zavanella, »autor« novoga stadiona »crno bijelih«, ideje kojega su bile prisutne i kada se projektirala Alianz Arene.