Uoči susreta s Argentinom

Upitan nastup Ivana Strinića

Hina

"Strinić je dobio bolan udarac u rebra na prvenstvenoj utakmici i nisam siguran da će biti spreman. Vidjet ćemo, nećemo ga izlagati riziku, i ako ne bude mogao igrat će po prvi puta Leovac", kazao je Niko Kovač



LONDON/ZAGREB Dan uoči prijateljskog sraza s Argentincima u Londonu, hrvatski izbornik Niko Kovač održao je popodne trening i potom konferenciju za medije, a vijest je i da je upitan nastup Ivana Strinića, koji ima bolove u rebrima.


“Strinić je dobio bolan udarac u rebra na prvenstvenoj utakmici i nisam siguran da će biti spreman. Vidjet ćemo, nećemo ga izlagati riziku, i ako ne bude mogao igrat će po prvi puta Leovac”, kazao je Niko Kovač.


On je potvrdio kako će u prvom sastavu biti Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac ili Strinić, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini i Čop. Na raspolaganju će imati šest zamjena, a konačna odluka o igračima koji će nastaviti pripreme za Italiju past će poslije utakmice.




“Bez obzira tko je protivnik, bez obzira je li utakmica kvalifikacijska ili prijateljska, ključan je pristup. Tada možemo iznenaditi, optimist sam. Ne znam u kakvom će sastavu izaći Argentina, znam da u ova dva dana nismo mogli mnogo, ali želim da dečki daju 100 posto od sebe”, najavio je hrvatski izbornik.


“Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Sigurno ćemo se više braniti nego napadati i moramo biti kompaktni. Ako nas razvuku, bit će nam teško. Brzi su, okomiti, agresivni i više se ne povlače kao na Svjetskom prvenstvu, nego grade igru i moramo izdržati prvi val napada, nakon toga se i mi možemo razigrati, a trebat će nam možda i raspoloženi vratar”, govorio je Kovač.


Alen Halilović, koji je europskoj i svjetskoj javnosti predstavljan i kao “hrvatski Messi”, priliku će dobiti u drugom poluvremenu.


“Mlad je momak, otišao je u Barcelonu i ima određenu kvalitetu. Ako sve bude išlo po planu, on i Kovačić odigrat će po 45 minuta. Imat će veliku karijeru, uz neophodan rad. Veseli se toj utakmici”, rekao je Niko Kovač.


Pod vodstvom Roberta Kovača, preostali reprezentativci u utorak su se okupili u Zagrebu te također počeli s treninzima.


“Sutra će biti malo jači trening, sve se tempira za Italiju. Ta nam je utakmica prioritet. Bilo bi nam draže da s Argentinom igramo poslije Italije, ali prijateljskih je termina sve manje i nismo imali izbora”, zaključio je izbornik.