Dragulj "Primorja EB"

Sukno: Neka ovako bude i sljedećih godina

Igor Duvnjak

Sve zajedno je itekako pozitivno, osvojili smo dosta trofeja. Nismo postali prvaci Europe, ali nije baš lako ostvariti taj cilj. Bilo nas je vrlo malo, ali izvukli smo maksimum – kaže zadovoljni Sandro Sukno



RIJEKA » Sandro Sukno, dragulj najveće svjetske kvalitete u redovima vaterpolista »Primorja EB«, u finalu je Kupa Hrvatske protiv »Mladosti« često bio, šahovski rečeno, figura više od koje strahuje protivnička obrana. Vidra u vodi je s kolegama i prijateljima iz momčadi sigurno i vješto plivala ka obrani naslova, trećeg u nizu trofejne generacije vaterpolista kluba s Kantride.


   – Pokazali smo zrelu igru, dominirali od prvog do posljednjeg trenutka finala – kazao je Sandro nakon što su se slegli dojmovi. – Odigrali smo zbilja jednu zrelu utakmicu. Kontrolirali smo stalno igru i rezultat. To je bila stvarno izvrsna utakmica s naše strane. Možemo svi skupa biti zadovoljni.


   Bivši »jugaš« Sukno je kao i mnogi drugi u finalu očekivao svoj nekadašnji klub, ali je za suparnika dobio »Mladost«.


   – Ne bih htio ništa skrivati. Prije početka smo gledali snimke »Juga«, očekivali smo da on bude suparnik u finalu. Gledali smo njihove karakteristike, njihove najbolje igrače. Spremali smo se za to, a onda je sve palo u vodu nakon iznimno dobre utakmice »Mladosti« – kaže Sukno o polufinalnom iznenađenju u Zagrebu. – Bili su bolji od »Juga« i rezultatski i igrom. Sve se promijenilo, ali smo se uspjeli spremiti za »Mladost« u kratko vrijeme. Već smo nekoliko puta igrali s njima ove sezone, znali smo od kuda prijeti opasnost. Odigrali smo iznimnu obranu i poveli 4:0. U finalu se bilo kome teško vratiti nakon tog rezultata, a kamoli kada smo i kvalitetniji. »Mladost« nije imala šanse.   

   Navijači




U finalnom uspjehu nisu zaboravljeni ni brojni navijači koji su u Zagrebu stvarali domaću atmosferu.


   – Bilo je stvarno lijepo, pohvale svim navijačima koji nas prate – kaže Sukno o pomoći s tribina. – Nije lako u ovakvoj situaciji putovati, doći i navijati. Bili su iznimni, a mi smo im vratili još jednim trofejom u nizu.


   Sandro je zadovoljno podvukao crtu pod godinu na izmaku u kojoj je njegova momčad ostvarila niz uspjeha.


   – Sve zajedno je itekako pozitivno u cijeloj godini. Osvojili smo dosta trofeja. Nismo postali prvaci Europe, ali nije baš lako ostvariti taj cilj. No imamo respektabilno treće mjesto na Final Sixu, osvojenu Jadransku ligu i naslov prvaka. Potpisali bismo kada bi tako bilo i sljedećih godina. Velika je konkurencija, ima iznimno dobrih klubova. Ostali smo bez par igrača, dodatno nedostaje i ozlijeđeni Šetka, nismo imali ni Krapića… Bilo nas je vrlo malo, ali smo uspjeli izvući maksimum. Nadam se da ćemo dobiti sve igrače u rosteru, kako bismo imali širinu te da će se do bitnijih utakmica afirmirati riječki mladići. Dočekali su priliku, što mi je vrlo drago. Imaju kvalitetu, samo im nedostaje pravih utakmica.


     Pohvale


Napadački majstor sa svih strana sluša zaslužene pohvale za svoje blistave poteze.


   – Drago mi je slušati pohvale, ali to nekada zna i uspavati tako da se čovjek opusti. Nije ni s te strane lako, ali imam motiva. Mlad sam. Želim napredovati i osvajati trofeje. Kada osvojiš trofej, zaboraviš sve što ti je bilo teško, sve je ljepše. Sada dolaze blagdani, vrijeme je da se malo odmorimo, a onda su tu treninzi reprezentacije. Kalendar je nabacan, nemamo vremena. Mladi smo, pa dok ide, ide… – kaže Sukno.


   Predviđanja za drugi dio sezone su optimistična, ali uz nužan oprez.


   – Sezona je duga, sigurno će biti uspona i padova, kao što će ih imati sve momčadi. Nadam se da ćemo imati što manje padova. Moramo što bolje tempirati formu kako bismo bili pravi kada se dijele trofeji. Liga prvaka je teška, sve utakmice su u jedan gol, svako gostovanje je teško… Moramo pobjeđivati doma, to nam je najbitnije, a u gostima pokušati proći što bolje – rekao je Sandro Sukno.