Odigrao dobru utakmicu

Sharbini: Jesenska Rijeka bi prošla ovaj Dinamo

Ivan Volarić

U FINALE JE OTIŠLA BOLJA MOMČAD – Anas Sharbini i Leonardo Sigali / Foto: Roni BRMALJ

U FINALE JE OTIŠLA BOLJA MOMČAD – Anas Sharbini i Leonardo Sigali / Foto: Roni BRMALJ

Ovako ću reći: da smo ostali kompletni, da je ove dvije utakmice odigrala jesenska »Rijeka«, uvjeren sam da bismo prošli u finale, rekao je Sharbini



RIJEKA Anas Sharbini odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv »Dinama«. Kapetan »bijelih« bio je posebno nadahnut, nezadrživ, nerijetko su ga igrači »Dinama« s obje ruke morali zaustavljati s leđa (i za to nisu dobili niti jedan karton!).


Šteta što Anas u vršku napada nije pronašao niti jednog raspoloženog suigrača jer bi u tom slučaju brojni njegovi prodori poprimili konkretnije obrise. Ovako se sve svelo na dva, tri daljinska udarca i nekoliko kornera.


  – Odigrali smo jako dobru utakmicu i ostaje nakon svega žal što nismo uspjeli postići taj jedan pogodak. Iako, kada se sve realno sagleda, nakon dviju utakmica u finale je zasluženo prošla bolja momčad. Oni su ovom trenutku baš za taj jedan gol bolji od nas – govorio je Sharbini nakon utakmice u kojoj su »bijeli« dobro igrali do zadnjih 20 metara. Nakon toga je neodstajalo konkretnosti. Balaj, koji je igrao na vlastitu odgovornost, silno se trudio, ali…  

  – Svaka čast Balaju, nije trenirao tjedan i pol, a odigrao je cijelu utakmicu. Svaka čast svim ostalim igračima jer bili smo jako dobri. Možemo biti ponosni na ono što smo odigrali, ovo samo može biti dobar putokaz za dalje. Suđenje? Sudac je sve one sitne prekršaje, detalje, vukao na njihovu stranu. Ne bih želio više od toga komentirati suđenje.




  Nije želio govoriti puno o svojoj igri iako je konačno bio pravi.


  – Cijela ekipa je igrala dobro, od ovih triju utakmica s »Dinamom« ova je bila najbolja i zbog toga mi je žao što nismo uspjeli zabiti taj jedan gol. Iako, ponavljam, kada se pogledaju obje utakmice, »Dinamo« je po prikazanom zasluženo prošao dalje. Imamo puno novih igrača, puno mladih igrača i ovo treba biti putokaz kako ova momčad treba dalje igrati. Siguran sam da će se ova momčad nastaviti dizati.


  Preostalo je još matematički osigurati drugo mjesto nakon što je pobjedom u Splitu izborena europska viza.


  – Treba odigrati kako treba preostale utakmice i potvrditi drugo mjesto. »Dinamo« je na prvom mjestu neuhvatljiv, bolji su od nas kao što to pokazuje ljestvica.


  Dojam je da je »Dinamo« povećao razliku u kvaliteti u odnosu na momčadi koje su primjerice igrale lanjski finale ili utakmicu Superkupa.


  – Ovako ću reći: da smo ostali kompletni, da je ove dvije utakmice odigrala jesenska »Rijeka«, uvjeren sam da bismo prošli u finale. Ne želim pritom podcijeniti ovu momčad jer imamo stvarno puno dobrih i mladih igrača i možemo svi biti ponosni na ovu utakmicu. Ali, da smo ostali na okupu od jeseni, siguran sam da bismo ušli u finale. Ambijent? Prekrasan. Navijači su nas nosili cijelu utakmicu i zbog njih mi je žao što nismo uspjeli probiti se u finale – rekao je Sharbini.