Trener Aberdeena oprezan

McInnes: Nemamo pravo misliti da je sve gotovo

Ivan Volarić

Reuters

Reuters

Nitko u klubu i oko njega ne može si priuštiti razmišljanje da je posao gotov. Bit će to sigurno jedna od onih teških utakmica kakve smo puno puta igrali od mojega dolaska u klub – kazivao je 44-godišnji trener »Aberdeena« Deren McInnes



Trener »Aberdeena« kao da je predosjetio da se posljednjih dana u škotskim medijima i klupskom okruženju stvorilo razmišljanje da njegovi igrači moraju danas protiv »Rijeke« samo istrčati i tako potvrditi plasman u treće pretkolo pa je na posljednjih presici dobar dio vremena posvetio  mobilizaciji.  


– Teško mi je opisati koliko moramo biti oprezni u ovoj utakmici. Bio sam kraj blagajni kada su naši navijači kupovali ulaznice i jedan je ustvrdio da rezultat prve utakmice ne znači da je »Rijeka« loša momčad kao što to možda većina misli. Takvo razmišljanje nas mora voditi u uzvratnu utakmicu. Nitko u klubu i oko njega ne može si priuštiti razmišljanje da je posao gotov. Bit će to sigurno jedna od onih teških utakmica kakve smo puno puta igrali od mojega dolaska u klub – kazivao je 44-godišnji trener »Aberdeena« Deren McInnes i navijačima poslao jasnu poruku da je ovo specifična utakmica i stoga možda neće vidjeti njegovu momčad u uobičajenom domaćinskom izdanju.


U prijevodu, Škoti neće juriti prema golu »Rijeke«, što je razumljivo budući da u rukama imaju čak tri gola prednosti.