"Kvarner 2010" večeras u 18 sati protiv "Zadra"

Mauro Veljačić: Bez vjere u pobjedu ne izlazimo na parket

Zlatko Horvat

»Zadar« dolazi s omjerom 4-0, trenutačno su najbolja ekipa lige. Sjajno pogađaju, imaju odličan postotak šuta. Nadam se da večeras neće biti tako uspješni – kaže Mauro 



RIJEKA » Košarkaši »Kvarnera 2010« u tri će dana ugostiti dva ABA ligaša, večeras (18 sati) momčad »Zadra«, u petak na parket dvorane »Dinko Lukarić« stiže »Cibona« (18 sati). U najgore vrijeme za sastav Vladimira Anzulovića budući da u sastavu neće biti kapetana Jure Škifića (gležanj) i Igora Salamuna (slomljena ruka), dok je Aleksandar Ćuić zbog koljena na limitiranoj minutaži. 


  – Škifić je tek počeo lagano trčati. Neće biti u sastavu, najprije mora ojačati nogu. Bit ćemo u istom sastavu kao protiv »Jollyja« protekle subote – kaže Mauro Veljačić, 20-godišnji Crikveničanin, koji u četiri utakmice Lige za prvaka ima prosjek od 27 i pol minuta. U A-1 ligi minuta je bilo – upola manje. Sada je i igrač zadatka, protiv »Cedevite« čuvao je Nolana Smitha, prvoga strijelca sastava Jasmina Repeše. 


  – I danas me vjerojatno čeka Amerikanac Lyons, igrač sličnih karakteristika. Riječ je o individualno vrlo jakim igračima, na kojima se bazira cijela obrana – dodaje Veljačić. 




  Ritam je ubitačan, a Riječani se silno troše u rješavanju obrambenih zadataka. Tri četvrtine držali su se na »Baldekinu«, u posljednjoj četvrtini »Jolly« se uspio odvojiti. 


  – Na utakmicu smo stigli direktno iz autobusa, a tako je malo teže igrati. Teško se naviknuti na ovakav ritam utakmica, naporno je jer nismo kompletni. Veća je i minutaža, ja pokušavam iskoristiti pruženu priliku i predstaviti se u što boljem svjetlu. Dobra igra je garancija za budućnost. 


  Veljačić je oduševio s nekoliko poteza protiv »Cedevite«, ali trebat će smanjiti broj izgubljenih lopti. Cijena stjecanja iskustva… Pogotovo u iduća dva susreta, ABA ligaši ne praštaju. 


  – »Zadar« dolazi s omjerom 4-0, trenutačno su najbolja ekipa lige. Sjajno pogađaju, imaju odličan postotak šuta za dva i tri poena. Nadam se da večeras neće biti tako uspješni. Morat ćemo pripaziti na Ivanova i Sobina ispod koša, uz Lyonsa na mjestu graditelja igre još je Toni Prostran. U sastavu su im sve iskusni igrači, naviknuti na ABA ligu. Međutim, igrat ćemo kao protiv »Cedevite«. Ako ne vjerujemo da ih ne možemo dobiti, nećemo ni izlaziti na parket!